Sve vesti Svet

NEVAKCINISANI ĆE IMATI „JADAN, VEOMA USAMLJEN ŽIVOT“, UPOZORAVA AUSTRALIJSKI DOKTOR

Šef Australijskog medicinskog udruženja u Kvinslendu izdao je mračno upozorenje onima koji odbijaju vakcinaciju protiv Covid-a, rekavši da se ne suočavaju samo sa kaznama i optužbama za prevaru, već će biti odvojeni od ostatka društva.

„Život će biti jadan bez vakcinacije. Nećete moći da se sakrijete“, rekao je dr Kris Peri ove nedelje, govoreći za televizijsku mrežu Kanal 9 u Australiji.

Predsednik lekarskog udruženja je razgovarao o budućnosti stanovnika Kvinslenda koji su odlučili da izbegnu mandatorne vakcine. Nazivajući one koji su se odlučili protiv vakcinacije „ludima“, rekao je: „Postoji čitava gomila problema, čitava gomila problema ako pokušate da zaobiđete sistem”.

Čak i oni koji imaju izuzeće od obavezne vakcinacije suočiće se sa poteškoćama, jer „neće moći da nateraju doktora da to potpiše“, rekao je Peri tokom svog govora, upozoravajući kliničare na moguće novčane kazne zbog odluke da isključe nekoga iz vakcinacije. „Pacijenti koji govore laži mogu biti optuženi za prevaru“, dodao je on.

Ove nedelje, vlada Kvinslenda najavila je da će proširiti broj ustanova gde će se zahtevati mandatorne vakcine protiv koronavirusa kako bi uključila svo privatno zdravstveno osoblje. Ljudima je ostavljen rok do 15. decembra da dobiju dve doze i pokažu dokaze kako bi normalno mogli da nastave ne samo posao, već i privatni život.

„Nećete moći da idete nigde zbog bilo kakve zabave“, rekao je Peri gledaocima, ističući da će biti potreban dokaz da je osoba potpuno vakcinisana da bi ušla „na većinu mesta“. Onima koji nemaju sertifikat, rekao je,

“Imaćete veoma, veoma usamljen život.

Najavljene su kazne od 1.378 AUD za one stanovnike Kvinslenda za koje se veruje da su prekršili naredbe vezane za pandemiju. U međuvremenu, preduzećima je savetovano da pozovu policiju u slučaju sumnje na kršenje mera. „Pabovi i klubovi će morati da saznaju da li su ljudi vakcinisani pre nego što im dozvole da uđu, inače će njihova preduzeća bankrotirati“, kaže šef medicinskog udruženja.

Australija, koja je registrovala oko 188.000 slučajeva virusa od 252 miliona širom sveta, ima neka od najstrožih ograničenja vezanih za Covid u svetu. Njeni građani su iskusili neka od najdužih i najstrožih zaključavanja, kao i mandatorne vakcinacije u određenim oblastima.

Nulta Tačka/RT