Sve vesti Svet

New York Times potvrdio da agenti CIA upravljaju ratom u Ukrajini

New York Times potvrdio da agenti CIA upravljaju ratom u Ukrajini

Iako su mediji mesecima tvrdili da je „teorija zavere“ da američke snage u Ukrajini koriste zemlju kao bojno polje za proksi rat sa Rusijom koji predvode SAD, Njujork tajms je u petak potvrdio da je osoblje CIA na terenu i da oni komanduju u ratu.

Iz Njujork tajmsa, „Mreža komandosa koordinira protok oružja u Ukrajini, kažu zvaničnici“:

Dok ruske trupe nastavljaju sa napornom kampanjom da zauzmu istočnu Ukrajinu, sposobnost nacije da se odupre napadu zavisi više nego ikada od pomoći Sjedinjenih Država i njihovih saveznika — uključujući prikrivenu mrežu komandosa i špijuna koji žure da obezbede oružje, obaveštajne podatke i obuku, prema američkim i evropskim zvaničnicima.

Veliki deo ovog posla odvija se van Ukrajine, u bazama u Nemačkoj, Francuskoj i Britaniji, na primer. Ali čak i pošto je Bajdenova administracija izjavila da neće rasporediti američke trupe u Ukrajinu, neko CIA osoblje je nastavilo da tajno deluje u zemlji, uglavnom u glavnom gradu Kijevu, upravljajući velikim delom ogromne količine obaveštajnih podataka koje Sjedinjene Države dele sa ukrajinskim snagama, prema navodima sadašnjih i bivših zvaničnika.

Istovremeno, nekoliko desetina komandosa iz drugih zemalja NATO-a, uključujući Britaniju, Francusku, Kanadu i Litvaniju, takođe radi unutar Ukrajine. Sjedinjene Države su povukle svojih 150 vojnih instruktora pre nego što je rat počeo u februaru, ali komandosi ovih saveznika su ili ostali ili su od tada ulazili i izlazili iz zemlje, obučavajući i savetujući ukrajinske trupe i obezbeđujući na terenu kanal za oružje i drugu pomoć, izjavila su tri američka zvaničnika.

Pojavilo se još nekoliko detalja o tome šta C.I.A. osoblje ili komandosi rade, ali njihovo prisustvo u zemlji — povrh članova diplomatskog osoblja koji su se vratili nakon što je Rusija odustala od opsade Kijeva — nagoveštava razmere tajnih napora da se pomogne Ukrajini i rizike koje Vašington i njegovi saveznici preuzimaju.

Ništa nije SLUČAJNO- Depopulacija je u toku a TRANSHUMANISTI imaju plan kako da ZAMENITE DECU!

Komandosi nisu na prvoj liniji fronta sa ukrajinskim trupama i umesto toga oni savetuju iz štaba u drugim delovima zemlje ili daljinski putem šifrovanih komunikacija, prema navodima američkih i drugih zapadnih zvaničnika, koji su govorili pod uslovom anonimnosti da bi razgovarali o operativnim pitanjima. Ali znaci njihove prikrivene logistike, obuke i obaveštajne podrške su opipljivi na bojnom polju.

Nekoliko ukrajinskih komandanata nižeg nivoa nedavno je izrazilo zahvalnost Sjedinjenim Državama za obaveštajne podatke prikupljene sa satelitskih snimaka, koje mogu da realizuju na tablet računarima koje su obezbedili saveznici. Tableti pokreću aplikaciju za mapiranje bojnog polja koju Ukrajinci koriste za ciljanje i napad na ruske trupe.

Američki narod je od početka rata govorio da ne želi američke snage na terenu u Ukrajini, ali naši globalistički oligarsi to najbolje znaju.

Oni usmeravaju 60 milijardi dolara u oružje i mito kako bi održali rat i produžili ga i spremni su da sruše celu globalnu ekonomiju beskrajnim sankcijama kako bi odugovlačili rusku specijalnu operaciju i produžili je na nekoliko dodatnih meseci. Ako njihova intervencija dovede do Trećeg svetskog rata i globalnog ekonomskog kolapsa, to je cena koju su (za vas) spremni da plate.

“Iako naši okupatori donose zakone o razoružavanju Amerikanaca i okončanju Drugog amandmana ovde kod kuće, oni preplavljuju Ukrajinu beskrajnim oružjem i dele ga svima koji ga žele, uključujući okorele kriminalce koje je predsednik Zelenski pustio iz zatvora i decu vojnike”.

Nulta Tačka/InfoWars