Sve vesti Svet

Nije iznenađujuće! Klaus Švab podržao Ukrajinu u sukobu sa Rusijom

Nije iznenađujuće! Klaus Švab podržao Ukrajinu u sukobu sa Rusijom

Predsedavajući Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab osudio je rusku vojnu operaciju u zemlji.

Svetski ekonomski forum (WEF) i njegov predsednik Klaus Švab dali su podršku Ukrajini, obećavajući da će učiniti „šta god je moguće da pomognu“ zemlji protiv ruske „agresije“.

Klaus Švab, tvorac “Covida 19: Veliki Reset” i Borge Brende, rekli su da „duboko osuđuju agresiju Rusije na Ukrajinu“ i „napade i zverstva“.

Naša puna solidarnost je sa narodom Ukrajine i svima onima koji nevino pate u ovom potpuno neprihvatljivom ratu – naveli su oni.

„Nadamo se samo da će – dugoročno gledano – razum prevladati i da će se ponovo pojaviti prostor za izgradnju mostova i pomirenje“, rekli su oni, pridruživši se NATO-u, Evropskoj komisiji, šefu UN-a i drugim zapadnim silama u javnosti, osuđujući vojnu akciju Rusije u Ukrajini.

Tokom govora na Svetskom ekonomskom forumu u februaru 2020. godine, koji je održan samo nekoliko meseci pre kontroverznog sastanka WEF-a „Veliki reset“, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pozvao „zapadne investitore“ da postanu „zainteresovane strane, akcionari uspeha jedne nove Ukrajine“ i rekao da je Ukrajina „mesto gde se čuda ostvaruju“.

Ukrajina treba da postane investiciona meka istočne i centralne Evrope – rekao je on.

Veliki reset poziva na stvaranje „potpuno novih osnova za naše ekonomske i društvene sisteme“ i resetovanje kapitalizma kao odgovor na pandemiju Covida-19.

Kritičari su, međutim, optužili da je to globalistička zavera za povećanje moći vlada i sprovođenje novog globalnog ekonomskog poretka.

Nulta Tačka/RT