Sve vesti Svet

NIJE ŠALA! “VELIKI ŠTRUMF” DOBIO NEGATIVAN PCR TEST U AUSTRIJI! NOVINAR PREVARIO CEO ZDRAVSTVENI SITEM

Bezumlje na pragu da egzaltira u najveću tiraniju u savremenoj Evropi. Besmisao testa kojeg je razobličio junak iz crtanog filma. Ljude zatvaraju jer neće da se povinuju pokvarenom mehanizmu.

Otkriveno je da državni PCR testni sistem Covid-19, koji se proglašava kao jedan od najboljih u Austriji, ima očigledne bezbednosne probleme nakon što ga je novinar prevario da izda negativnu potvrdu o testu liku iz crtanog filma.

Deca širom sveta mogu da odahnu: Veliki Štrumpf nije zaražen Covidom-19. To je prema sistemu brzog testiranja „Alles Gurgelt!“ koji se koristi u glavnom gradu Austrije, Beču.
Projekat, koji podržava vlada Beča i nudi besplatne kućne testove, nedavno je izdao sertifikat o Covid-19 izmišljenom liku iz crtanog filma nakon što je dobio negativan rezultat PCR testa.

Sistem, kojim upravljaju austrijska kompanija LEAD Horizon i italijanska laboratorijska mreža Lifebrain, omogućava ljudima da pokupe komplete za testiranje u prodavnicama i testiraju se kod kuće nakon registracije pomoću posebne aplikacije. Test se zatim može predati u laboratoriju preko drugog maloprodajnog lanca.

Verifikacija uključuje snimanje sebe kako grgljate rastvor za testiranje i šaljete bocu sa uzorkom u laboratoriju. Ali kada je urednik Kronen cajtunga Mihael Pomer odlučio da proveri koliko je siguran hvaljeni sistem u svojim procedurama verifikacije, rezultati nisu bili naročito uverljivi.

Pommer registrovan kod Alles Gurgelt! pod svojim pravim imenom u utorak, ali umesto da se snimi kako grglja, snimio je sliku Pape Štrumpfa i napunio flašu sa uzorkom vodom iz česme. Očigledno, niko nije ni video snimak, pošto je Pomer uspešno dobio sertifikat, objavio je u nedelju Kronen cajtung, ukazujući na „očigledne bezbednosne praznine” u sistemu, koji je bečki ministar zdravlja Peter Haker nazvao „jedinstvenim u svetu“, hvaleći ga kao „centralnu komponentu u borbi Beča protiv pandemije”.

Ministar je upozorio da bi svako ko pokuša da dobije sertifikat – koji dozvoljava ulazak u lokale poput restorana, klubova i frizerskih salona – prevarom sistema mogao da se suoči sa optužbama za ugrožavanje javnosti prenosivim bolestima, a to bi moglo da znači do tri godine iza rešetaka ako je učinjeno namerno, a do godinu dana ako je to zbog nemara. Mogla bi biti i kazna do 1.450 evra (1.660 dolara).

Čini se, međutim, da bi sistem mogao da se bori da otkrije prestupnike. Prema Kronen cajtungu, svaki dan se u okviru programa analizira između 100.000 i 200.000 uzoraka. Podatke o verifikaciji procenjuje poseban tim putem nasumičnih provera. Između 7.000 i 10.000 stvarnih provera se obavlja svake nedelje, što je samo mali deo testova.

Operateri sistema rekli su listu da trenutno rade na (AI) rešenju koje bi potvrdilo otpremljene ID slike i identifikovalo ljude u video snimcima za testiranje pre nego što prijave sumnjive slučajeve. Takođe su obećali da će proširiti nasumične provere.

Do sredine oktobra u okviru programa analizirano je 10 miliona testova. Takođe je proširen na testove u školama i vrtićima u Beču.

Međutim, ljudi bi uskoro mogli imati na raspolaganju manje načina da zaobiđu vladina ograničenja, pošto je Austrija postala prva nacija koja je uvela karantin za nevakcinisane, počevši od ponedeljka.

NultaTačka