Sve vesti Svet

Niš: Pao zlostavljač životinja koji je bacio mačku u reku

Niš: Pao zlostavljač životinja koji je bacio mačku u reku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova brzom i efikasnom akcijom, juče su identifikovali i pronašli četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz Niša koji se sumnjiči da je u jednom restoranu zlostavljao mačku i bacio u reku.

-Policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnjaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja – navela je Policijska uprava u saopštenju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Humanist fondacija (@humanist.bg)

Policija je reagovala nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak surovog zlostavljanja životinje koju osumnjičeni muškarac hvata, dok ga za sada neidentifikovana osoba podstrekava rečima : – Baci je da vidimo da li ume da pliva! Ovim povodom reagovala je i fondacija „Levijatan“ i najoštrije osudila ovaj čin. Nakon toga se na društvenim mrežama pojavio snimak zlostavljača koji je izjavio žaljenje zbog svog postupka i obećao da to nikada više neće učiniti.

Grupa Nišlija odmah po saznanju za ovaj događaj, pokušala je da pronađe životinju u nadi da je preživela ali za sada nema informacija da li je mačka preživela.

Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, naročito ako je u pitanju zaštićena vrsta, predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine. Novčane kazne kreću se u rasponu od 1.200 do milion dinara.

MARIO ZNA i NIKOLA MILJKOVIĆ- Lažu nas celog života- Mi smo potomci VANPLANETARNE CIVILIZACIJE

Nulta Tačka/Agencije