Sve vesti Svet

Norveški sistem BankID postaje de facto digitalni ID

Norveški sistem BankID postaje de facto digitalni ID

Norveški sistem BankID, koji je postao oblik digitalnog ID-a, pokrenuo je novu aplikaciju koja ima biometriju.

BankID radi sa svim bankama u Norveškoj i trenutno ga koristi 4,3 miliona ljudi, od 5,5 miliona stanovnika.

Partnerstvo sa OneSpan-om će obezbediti BankID-u dodatne funkcije kao što je dodatna bezbednost, pomoći norveškim bankama da ispune standarde usklađenosti i pripremi BankID za međunarodnu upotrebu.

Partnerstvo takođe obezbeđuje digitalno potpisivanje, autentifikaciju korisnika, bezbednost transakcija i obezbeđivanje mobilnog identiteta, izveštavaju o biometrijskim ažuriranjima.

„BankID je i nastaviće da bude centralni deo svakodnevnog života naših korisnika“, objašnjava Jan Bjerved, šef norveškog BankID-a.

„Snažno verujemo u stvaranje magije za korisnike u smislu iskustva, sa što manje nezadovoljstva i korisnicima koji se osećaju bezbedno kada koriste naše usluge. Naše poverenje u OneSpan zasniva se na njihovim dokazanim rešenjima koja obezbeđuju da pružamo najviši nivo bezbednosti celoj našoj populaciji”.

Nova aplikacija podržava biometrijsku autentifikaciju, što znači da se može koristiti kao digitalni ID.

Tedros: Nazire se kraj pandemije korona virusa

„Nova aplikacija će omogućiti bolju komunikaciju sa korisnicima, a ambicija je da se aplikacija razvije kako bi postala novčanik digitalnog identiteta koji nudi niz usluga koje će u budućnosti povećati vrednost“, dodao je Bjerved.

Generalni direktor OpenSpan-a Matthew Moynahan ponovio je Bjervedove komentare o tome da se BankID koristi za digitalni identitet.

„U svetu u kome je potreban najviši nivo sigurnosti za utvrđivanje identiteta korisnika, naše partnerstvo sa BankID postavlja osnovu za budućnost bezbednih platformi digitalnog identiteta i otključava novi svet iskustava koji sada može da uključuje i prekogranične transakcije,“ rekao je.

MARIO ZNA i Dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- VLAST i organizatori PRAJDA će poludeti zbog ovog videa

Nulta Tačka/ReclaimTheNet