Sve vesti Svet

Nošenje maski ostavilo je posledice na generaciju mališana koji se bore sa govornim i društvenim veštinama

Nošenje maski ostavilo je posledice na generaciju mališana koji se bore sa govornim i društvenim veštinama

Česta zaključavanja, uključujući odrasle koji nose maske za lice, ostavile su generaciju beba i male dece koji se bore sa govorom i društvenim veštinama, navodi se u zvaničnom izveštaju.

Inspektori koji rade za Ofsted otkrili su da su bebe koje su bile okružene odraslim osobama koji su nosili maske za lice tokom dugih vremenskih perioda tokom poslednje dve godine imale umanjene sposobnosti učenja i komunikacije.

Oni koji pune dve godine „su celog života bili okruženi odraslima koji nose maske i zbog toga nisu mogli da vide uobičajene pokrete usana ili oblik usta“, navodi se u izveštaju.

„Neki pružaoci usluga su prijavili da su kašnjenja u razvoju govora i jezika dece dovela do toga da se ne druže sa drugom decom tako spremno kao što se to dešavalo ranije“, dodaje se.

Ograničenja su takođe dovela do toga da se mališani muče sa puzanjem, da samostalno koriste toalet i sklapaju prijateljstva.

Kašnjenja u učenju su takođe vratila neku decu u fazu u kojoj im je bila potrebna pomoć u osnovnim zadacima kao što su oblačenje jakne i brisanje nosa.

„Posebno sam zabrinuta za razvoj mlađe dece koji bi, ako se ne nađe rešenje, bi potencijalno mogli da izazovu probleme za osnovne škole“, rekla je glavna inspektorka Amanda Špilman.

Prethodno smo istakli još jednu studiju iz Nemačke koja je otkrila da je sposobnost dece da čitaju naglo opala u poređenju sa vremenima pre COVID-a zahvaljujući politici zatvaranja koja je dovela do zatvaranja škola.

Logoped Džeklin Tik rekla je da je nošenje maski tokom pandemije izazvalo povećanje od 364 odsto pacijenata među kojima su bebe i mala deca.

„Oni ni ne pokušavaju da pričaju i uopšte ne komuniciraju sa svojom porodicom“, rekla je ona, dodajući da simptomi autizma takođe rastu neverovatnim tempom.

TAJNI NAPAD SZO-a! Ovo je novi plan iz senke- Imamo još samo GODINU DANA

Nulta Tačka/InfoWars