Sve vesti Svet

Nova afera vezana za Wuhan ugledala svetlost dana! Isplivali imejlovi koji povezuju Faučija i čoveka koji je finansirao Kinesku laboratoriju

Nova afera vezana za Wuhan ugledala svetlost dana! Isplivali imejlovi koji povezuju Faučija i čoveka koji je finansirao Kinesku laboratoriju

E-adrese Dr.Faučija objavljene su na zahtev Zakona o slobodi informacija, i u njima ima nekoliko zanimljivih stvari, posebno jednog imejla u kojoj istraživač koji je finansirao Vuhan institut za virusologiju,gde se zahvaljuje Faučiju na javnom odbacivanju teorije ” puštanja virusa ” iz laboratorije.

Imejl Dr.Petera Daszaka, predsednika Saveza za ekološko zdravlje, grupe koja je u velikoj meri povezana sa istraživačkom funkcijom u laboratoriji Vuhan,poslao je e-poštu Dr.Faučiju 18.Aprila 2020.godine, šest nedelja nakon početka epidemije.

Imejl navodi:

”U vezi sinoćnjeg predsedničkog brifinga za FoxNews, hteo sam samo da se zahvalim u ime našeg osoblja i saradnika, što ste javno ustali i izjavili da naučni dokazi podržavaju prirodno poreklo COVID-19 sa slepog miša na čoveka, a ne iz laboratorijskog Instituta za virusologiju u Vuhanu.

Sa moje tačke gledišta, vaši komentari su bili veoma hrabri i time će pomoći da se razbiju ovi mitovi koje se vrte oko porekla virusa.Kada se ova pandemija završi, drage volje ću vam se lično zahvaliti i obavestiti vas koliko su nam važni vaši komentari.”

EcoHealth Alliance on Twitter: "#EHAevent #ZikaVirus presentation from the incomparable Dr. Anthony Fauci @NIAIDNews pictured with Dr. Peter Daszak https://t.co/VJJsmwZ5aU"

Inače,e-pošte pokazuju da je Fauči takođe vrlo rano znao o predstojećoj pandemiji, čak i pre nego što je SZO javno obavestila javnost o tome.

E-pošte sa Faučijem pokazuju da je Daszak već odbacio pojam ” puštanja virusa” iz laboratorije gotovo godinu dana pre nego što je započela ta ” istraga”,i uprkos tome što su mnogi istraživači rekli kako je virus ipak napravljen.

Možda je najviše uznemirujuća činjenica ta što je Daszak bio jedan od vodećih ”istražitelja” na čelu SZO-a,sa zadatkom da istraži poreklo pandemije.

Da li treba da se zapitamo da je ovaj čovek čija je organizacija proteklih nekoliko godina uložila 600 000 američkih dolara na Institut za virusologiju Vuhan kako bi se ” poigrao” sa koronavirusima u laboratoriju, nakon samo 3 sata od posete laboratoriji u Februaru 2021. utvrdio je kako kaže: ” ovde zaista nema ništa za videti.”

Daszak je poput Faučija takođe negirao da je bilo novčanog dobitka od istraživanja u laboratoriju Wuhan i da to nije finansirano od strane Saveza EcoHealth ( neprofitna naučna organizacija za istraživanje ) sa američkim poreznim dolarima.

Jos jedan zanimljiv podatak o Daszaku a to je da ga je Fejsbuk angažovao kao ”stručnjaka za proveru činjenica” gde je nadgledao i uklanjao dezinformacije o poreklu virusa COVID-19 na njihovoj platformi.