Sve vesti Svet

Nova analiza stručnjaka: Zaključavanja spasila svega 10.000 života u Evropi i SAD-u zajedno

Nova analiza stručnjaka: Zaključavanja spasila svega 10.000 života u Evropi i SAD-u zajedno

Zaključavanja u svrhu “očuvanja” zdravlja a protiv Covida spasila su svega 10.000 života u Evropi i SAD-u i imala su ‘malo ili nimalo efekta’ na stopu smrtnosti od virusa, pokazuje ažurirana analiza.

Pregled međunarodnog tima ekonomista otkrio je da su drakonske mere samo smanjila smrtnost od Covida za 3 posto u Velikoj Britaniji, SAD-u i Evropi 2020.

Stručnjaci, sa Univerziteta Johns Hopkins u SAD-u, Univerziteta Lund u Švedskoj i danskog think-tanka Centra za političke studije, rekli su da je to jednako 6.000 smrtnih slučajeva manje u Evropi i 4.000 manje u SAD.

Ovo predstavlja reviziju iz prvog prošlogodišnjeg izveštaja grupe, u kojem je utvrđeno da su mere izolacije smanjile smrtnost od Covida za samo 0,2 posto. Tim je rekao da je ažurirana brojka posledica promena u njihovim proračunima i novih studija.

Ali i dalje zaključuju: ‘Strože mere izolacije nisu efikasan način za smanjenje stope smrtnosti tokom pandemije, barem ne tokom prvog talasa pandemije Covida’.

MailOnline je bio jedan od samo tri velika britanska medija koji su izveštavali o početnim nalazima kada su objavljeni u januaru. Tadašnji stručnjaci su tvrdili da nije iznenađujuće što su neke levičarske publikacije izbegavale priču jer su želele da ‘održe strah od pandemije’.

Njihova cifra od 3,2 posto je prosečan učinak svih mera izolacije zajedno. Gledajući konkretno naredbe o ostanku kod kuće, tim procenjuje da je to imalo još manji uticaj, smanjujući broj smrtnih slučajeva za samo 2 posto.

Njihov izveštaj se ne bavi efektom karantina koji su doprineli da mnogi ljudi umru od drugih bolesti kod svoje kuće jer nisu mogli da koriste bolnice.

NultaTačka/TheGatewayPundit