Sve vesti Svet

Nova Diznijeva serija uči decu da i muškarci mogu dobiti menstruaciju

Nova Diznijeva serija uči decu da i muškarci mogu dobiti menstruaciju

Kompanija Volt Dizni, koja je nedavno izazvala kontroverzu zbog ubacivanja radikalne seks i rodne ideologije u svoje dečje programe, ponovo se našla pod lupom nakon klipa iz nove serije „Baymax!“ gde je pokazala robota medicinsku sestru koja prima savete o menstrualnim proizvodima od transrodne osobe.

Video je nabavio i podelio konzervativni autor i režiser Kristofer Rufo. Ranije ove godine, Rufo je objavio video snimak internog razgovora u kompaniji, u kojem su čelnici Diznija razgovarali o „uopšte neskrivenoj gej agendi” kompanije, uključujući zalaganje za više LGBT likova u crtanim filmovima.

„Dobio sam video koji je procurio iz Diznijeve predstojeće emisije „Baymax“, koji promoviše zastavu transrodnih osoba i ideju da muškarci mogu imati menstruaciju, a to se govori deci od dve godine“, napisao je Rufo u objavi na Tviteru od 28. juna. „Sve je to deo Diznijevog plana da rekonstruiše diskurs o deci i seksualnosti”.

U snimku od 27 sekundi, Baymax se može videti kako stoji u prolazu gde su ženski higijenski proizvodi u radnji. Kada pita ženu pored sebe za predloge, izgleda da je žena iznenađena, ali ipak preporučuje „tampone koje obično koristi“, pre nego što se nekoliko drugih mušterija pridruži da ponudi savet.

„Više volim uloške, oni su mi udobniji“, kaže žena robotu na naduvavanje.

„Uvek uzimam one sa krilcima“, preporučuje osoba koja zvuči kao muškarac i nosi transrodnu zastavu.

„Uzmite bez mirisa i izbeljivača ako možete“, kaže druga žena.

“Moja ćerka voli ove!” kaže čovek dok pokazuje Bejmaksu neki drugi proizvod.

„Ovo bi moglo biti lakše ako joj je prva menstruacija“, kaže još jedna žena. “Ovi su zaista ekološki prihvatljivi!”

Debata o prikladnosti

Klip je pokrenuo debatu na društvenim mrežama o tome da li je poruka prikladna za animiranu seriju direktno namenjenu mlađim gledaocima, pri čemu su mnogi optužili Dizni da pokušava da normalizuje deci ideju da biološki muškarci mogu imati menstruaciju.

Ništa nije SLUČAJNO- Depopulacija je u toku a TRANSHUMANISTI imaju plan kako da ZAMENITE DECU!

„Imam 4 dece, starosti 8-15 godina, koja bi ovo gledala i svima bi im bilo neprijatno. Koja je svrha?” napisala je novinarka Nikol Rasel na Tviteru.

Neki drugi su, međutim, pozdravili razgovor o menstruaciji i odbacili Rufovu zabrinutost kao „teoriju zavere“.

„Očigledno, ovo je sve što vam treba da pokrenete Kristofera Rufa do besmislice i teorije zavere“, napisala je Alehandra Karabalo, instruktorka na Pravnom fakultetu Harvarda, pored zastave ponosa transrodnih osoba.

Debata dolazi pošto Dizni-Piksarov film „Lightyear” ne ispunjava očekivanja na blagajnama dva vikenda zaredom.

Najnovija instalacija u franšizi „Priča o igračkama“, „Lightyear“ je zaradila samo oko 51 milion dolara u Severnoj Americi prvog vikenda, a zauzela je 5. mesto na blagajnama drugog vikenda, sa samo 17,6 miliona dolara, što je čak i iza nezavisnog horor filma “Crni telefon”.

Kritičari tvrde da loša izvedba “Lightyear” ima veze sa Diznijevim fokusom na guranje LGBT-prijateljskih poruka, a ne da zabavlja publiku. Kao rezultat Diznijevog insistiranja na održavanju istopolnog poljupca između dva ženska lika u “Lightyear”, film je zabranjen u 14 zemalja, uključujući Kinu i Indoneziju.

„Baymax!“, spin-off veoma uspešnog filma iz 2014. „Big Hero 6“, premijerno je prikazan 29. juna na Disney Plus-u.

Nulta Tačka/The Epoch Times