Sve vesti Tehnologija

NOVA TEHNOLOGIJA MOŽE POTUPUNO DA IZBACI DOKTORE IZ BOLNICA!

NOVA TEHNOLOGIJA MOŽE POTUPUNO DA IZBACI DOKTORE IZ BOLNICA!

Sada su u opticaju novi medicinski senzori i uređaji, koji mogu pouzdano nadgledati zdravlje pacijenta u stvarnom vremenu, teoretski sa bilo kog mesta u svetu, tako da radnicima u zdravstvenoj zaštiti ostaje samo navigacija sa novom vrstom leka u kome mašine mogu obavljati toliko posla da ne moraju ni lično da se pojave.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Doktor opšte prakse Neil Singh iz Brightona i Medicinskog fakulteta Sussex, suočava se sa ovim promenljivim medicinskim pejzažima u novom eseju o dobrom i lošem( ali najverovatnije oboje ). Neke grane u medicini mogu odumreti kako tehnologija daljinskog očitavanja postaje sve bolja i moćnija.

TRAMP UDARIO NA BIG TECH KAKO JE I REKAO! Evo šta je uradio!

Deo priče govori o tome kako ti senzori počinju demonstrirati potencijal za spašavanje bezbroj života. Biometrijskom analizom u stvarnom vremenu mogli bi označiti pogoršanje pacijenta satima pre nego što doktor ili medicinska sestra izvrše još jedan “krug krvoprolića“ .
Singh otvara esej žaleći za pacijentom kome se naglo pogoršalo stanje i koji je preminuo kasnije u bolnici, pitajući se da li bi više senzora i uređaja moglo dati više vremena za delovanje i potencijalno spasiti njegov život.

Šta se događa sa vrednošću dežurstva ili mogućnosti izgradnje poverenja između doktora i pacijenta?
“Tehnologije daljinskog praćenja pacijenata imaju i drugi potencijal: razdvojiti pacijente od njihovih zdravstvenih radnika, omogućavajući teoretski neograničenu udaljenost između njih dvoje”, napisao je Singh.
Sve u svemu, esej je fascinantna introspekcija uloge koju bi doktori mogli igrati u budućnosti kada nova tehnologija preuzme delove njihovog posla i potencijalno ih izvede iz soba i šta to znači za celu našu zdravstvenu zaštitu.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI