Sve vesti Svet

NOVI GUVERNER VIRDŽINIJE PRVOG DANA DUŽNOSTI UKINO MASKE ZA DECU I VAKCINACIJU ZA RADNIKE

NOVI GUVERNER VIRDŽINIJE PRVOG DANA DUŽNOSTI UKINO MASKE ZA DECU I VAKCINACIJU ZA RADNIKE

Država Virdžinija više neće zahtevati od školske dece da nose maske i da se državni službenici vakcinišu protiv Covid-19

Guverner Virdžinije Glenn Jangkin, koji je nedavno položio zakletvu, povukao je obaveze da deca nose maske i da se državni službenici vakcinišu protiv Covid-19 u sklopu svog prvog dana na funkciji.

Nakon što je pobedio demokratskog kandidata i bivšeg guvernera Virdžinije Terryja McAuliffea na izborima za gubernatora u novembru 2021., Youngkin – republikanac – ostao je pri svom obećanju da će ukinuti stroga ograničenja koronavirusa koja je nametnuo njegov prethodnik.

NAJNOVIJA VEST – UPRKOS VELIKOM BROJU ZARAŽENIH DANSKA UKIDA MERE! MARIO ZNA PO KO ZNA KOJI PUT BIO U PRAVU!

Obaveze je postavio bivši guverner demokrata Ralph Northam, koji nije imao pravo da se kandiduje za ponovni izbor u novembru. McAuliffe, koji je bio guverner pre Northama, preuzeo je njegovo mesto kao demokratski kandidat i izgubio sa 2% razlike od Youngkina.

U svom izvršnom nalogu kojim se ukida mandat školskih maski, Youngkin je naveo da “roditelji, a ne vlada, imaju osnovno pravo da donose odluke koje se tiču ​​brige o njihovoj djeci”.

“Nedavne vladine naredbe koje zahtevaju da gotovo svako dete u Virdžiniji  nosi maske bukvalno svaki trenutak kada su u školi pokazale su se nejelotvornim i nepraktičnim” , tvrdi on, tvrdeći da je obaveza nanela “znatnu štetu” deci, uključujući ometanje “rasta emocionalnih i društvenih veština.”

“Maske su takođe povećale osećaj izolacije, pogoršavajući probleme mentalnog zdravlja, koji u mnogim slučajevima predstavljaju veći zdravstveni rizik za decu nego Covid-19” , napisao je guverner.

Iako će roditelji i dalje moći da nateraju svoju decu da nose maske u školi, praksa neće biti obavezna.

MARIO ZNA- BBC IZNEO VELIKU ANALIZU! POČETAK KRAJA PANDEMIJE – VRLO BRZO SE UKIDAJU SVE MERE

U posebnoj direktivi , Youngkin je presudio da je prethodni nalog državnim službenicima da dostave dokaz o vakcinaciji bio “štetan po njihove lične slobode i ličnu privatnost”.

“Moja administracija neće zahtevati da se ovi interesi žrtvuju kao uslov za zapošljavanje u izvršnoj vlasti naše vlade” , najavio je on.

NultaTačka/RT