Sve vesti Svet

Novi intervju Donalda Trampa cenzurisan na jutjubu zbog takozvanih dezinformacija

Novi intervju Donalda Trampa cenzurisan na jutjubu zbog takozvanih dezinformacija
Pisao Elena Vuk

Bivši predsednik Donald Tramp po ko zna koji put je sankcionisan na Jutjubu, u petak, nakon što je video-intervju koji su radili Full Send Podcast objavljen nešto ranije ove nedelje.

Šta se desilo sa slobodom govora u našoj zemlji? Neverovatno, ali ne i iznenađujuće, ludaci Big Tech-a su skinuli moj intervju sa veoma popularnim NELK Boisima, tako da niko ne može da ga gleda ili na bilo koji način sluša – rekao je 45. predsednik u izjavi koju je objavio njegov Save America PAC.

U 24 sata koliko je napravljen, postavio je svaki rekord za njih, mnogo puta –  nastavio je.

Zanimljivo je da sam im u emisiji rekao da će se to desiti jer se Big Tech i lažni mediji plaše istine, plaše se kritika na račun Bajdena, a iznad svega, ne žele da pričaju o nameštenim predsedničkim izborima 2020, o svim temama o kojima se razgovara .

Tramp je dodao da cenzura medija u SAD ide u pravcu sličnom Rusiji, gde je rekao da „ljudima nije dozvoljeno da znaju da vode rat sa Ukrajinom“.

Hoćemo li dozvoliti da se ovo desi? Naša zemlja ide u pakao!

Tramp je rekao, ukazujući na rastuću inflaciju, haotično povlačenje iz Avganistana, tekuću graničnu krizu i rusku vojnu akciju u Ukrajini.

Ponovo nam treba sloboda govora, nemamo je i svakim danom je sve gore!

Video je uklonio Jutjub u četvrtak uveče, kako je objavio voditelj Full Send-a Kajlu Fordžardu.

On je na Tviteru podelio snimak ekrana imejla koji mu je Jutjub poslao u kojem ga obaveštava o uklanjanju video snimka, u kojem se detaljno navodi da je uklonjen zbog kršenja „politike dezinformacija“ kompanije.

Činilo se da je bivši predsednik upozorio da bi video mogao biti uklonjen tokom intervjua, govoreći domaćinima podkasta: „Ako postavite ceo ovaj intervju, da vidimo šta će se desiti kada ga Instagram, Fejsbuk i Tviter i svi oni uklone,“ preneo je Wired.

Ako gledaoci pokušaju da pogledaju epizodu podkasta, dočekaće ih uglavnom praznim ekranom koji kaže: „Ovaj video je uklonjen zbog kršenja YouTube-ovih smernica zajednice“.

Iako u mejlu poslatom Forgeardu nije bilo detalja šta je tačno prekršilo politiku, Jutjub je kasnije rekao za Post da je video uklonjen „zbog kršenja naše politike integriteta izbora, koja zabranjuje sadržaj koji sadrži lažne tvrdnje da je široko rasprostranjena prevara promenila ishod američkih predsedničkih izbora 2020. .

Dozvoljavamo sadržaj sa dovoljnim obrazovnim, dokumentarnim, naučnim ili umetničkim kontekstom, koji video koji smo uklonili nije pružio – naveo je Jutjub.

Tokom intervjua, Tramp i domaćini su govorili o raznim temama, uključujući rusku vojnu akciju u Ukrajini, predsedničke izbore 2020. i kako je disko hit Village People's iz 1978. „YMCA“ njegov najbolji izbor za di-džej žurke u svom Mar-a-Lago resortu na Floridi.

Izborna prevara je bila ogromna – rekao je Tramp.

Ja to zovem ’zločinom veka‘. Radimo knjigu o tome.

Bivši predsednik je ponovio svoje neosnovane tvrdnje o ukradenim izborima, rekavši: „Trebalo bi da se plašite jer imamo nekompetentne ljude na čelu naše zemlje. Ljudi koji su, iskreno, tamo stigli putem lažnih izbora. Mislim da je ozbiljno.”

Nulta Tačka/NewYorkPost