Sve vesti Tehnologija

NOVI NIVO! DŽORDŽ SOROŠ FINANSIRA POKRETANJE NOVOG SVEOBUHVATNOG MEDIJA ZA BORBU PROTIV ,,DEZINFORMACIJA”

Globalista Soroš i drugi milijarderi finansijski podržavaju novu medijsku kompaniju koja ima za cilj borbu protiv bilo kakvih “dezinformacija” koje su u suprotnosti sa narativom establišmenta.

Good Information Inc. nova kompanija koja sebe predstavlja kao „korporaciju za javnu dobrobit koja je posvećena obnavljanju društvenog poverenja i jačanju demokratije” kontrolisanjem toka „tačnih/istinitih” informacija.

Kompaniju je finansirao suosnivač LinkedIn-a Reid Hoffman, zajedno sa Sorošem i investitorima Kenom i Jen Dudom, zajedno sa investicijskim fondom Incite Ventures.

Uprkos sistemskoj cenzuri Big Tech-a i gotovo potpunoj dominaciji nad protokom informacija na mreži, Good Information Inc. osuđuje da većina Amerikanaca još uvek ne veruje glavnim medijima ili rezultatima izbora 2020., što „ugrožava nacionalnu sigurnost, društveno poverenje i demokratiju .”

“Verujemo da postoji hitna potreba za regulacijom platformi društvenih medija, kao i za povećanje ulaganja u nove modele koji stavljaju veću vrednost na služenje istine zajednicama u odnosu na mamce za klikove i zaštitu demokratije u odnosu na profit”, navodi se na njihovoj web stranici.

Good Information Inc. će ulagati u medijske kompanije i platforme koje su centralne za zajednice kojima služe, njihove interese i navike potrošnje medija u svom izveštavanju i njihovim strategijama distribucije sadržaja i partner sa njima.

Good Information Inc. će voditi Tara McGowan, bivši strateg demokratske stranke, koja je vodila progresivnu neprofitnu organizaciju pod nazivom ACRONYM, takođe je vodila digitalnu kampanju od 100 miliona dolara protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom predsedničkih izbora 2020. godine.

“Dobre informacije koje podržavaju istinu, zdrav razum i zajedničke vrednosti društva su žila kucavica demokratije, a orkestrirane dezinformacije, podstaknute i pojačane algoritmima vođenim pristrasnošću, njihova su najveća pretnja,” rekla je Tara McGowan, osnivač Good Information Inc. i izvršna direktorka u saopštenju za javnost.

Kriza dezinformacija sa kojom se danas suočavamo u Americi povećava polarizaciju i narušava naše poverenje jedni u druge, što ima loš učinak na našu demokratiju, ugrožava javno zdravlje i destabilizuje našu ekonomiju.

“Ovo više nije politički spor oko istine, već direktan rezultat neregulisanih poslovnih modela koji ugrožavaju čitave zajednice širom sveta i ugrožavaju demokratiju širom sveta”, dodala je ona.

Ova kompanija takođe ima savetodavni komitet koji se sastoji od dvadesetak političkih, medijskih i tehnoloških stručnjaka, uključujući bivšeg direktora za komunikacije Bele kuće Dan Pfeiffer-a, bivšeg službenika za digitalne tehnologije Bele kuće Jason Goldman-a, osnivača Civic Signala Eli Pariser-a, suosnivača Check Your Ads Nandini Jammi-ja, bivši urednik Chicago Tribune-a i Chicago Sun-Times-a Mark Jacob, suosnivač Accountable Tech-a Nicole Gill i drugi.

Saopštenje za štampu Good Information Inc. možete pronaći OVDE.

Veoma dobro znamo, gde Soroš&Co ulože pare tu “trava ne niče, niti cveće cveta u proleće”!

Nulta Tačka/InfoWars

O uredniku

Elena Čakar