Sve vesti Svet

NOVI NIVOI KOVID KAMPANJE U AUSTRIJI! UPLAKANA DECA NA BILBORDIMA

NOVI NIVOI KOVID KAMPANJE U AUSTRIJI! UPLAKANA DECA NA BILBORDIMA

SPÖ Gornje Austrije želi uveriti građane u potrebu vakcinisanja zloubotrebom dece. Deca koja plaču koriste se kao motiv, sa sloganom na posterima: “Ne želim vas izgubiti.”

Gornjoaustrijska parlamentarna grupa Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ) pokreće kampanju vakcinisanja. Motiv uplakanog ili tužnog deteta emotivno je potkrepljen rečenicom: „Ne želim te izgubiti“.

SPÖ Gornje Austrije želi idućih dana postaviti više od 1.000 plakata širom zemlje. Osim toga, biće paralelna radio kampanja. Stranica MeinBezirk.at izvestila je da u Gornjoj Austriji trenutno 1.020.834 osobe (68,3 posto) imaju valjanu potvrdu o vakcinisanju. To bi bila najniža stopa u zemlji. Gornja Austrija je četvrta po veličini savezna država po površini i, s oko 1,5 miliona stanovnika, treća po broju stanovnika.

NEMCI BEŽE IZ SVOJE ZEMLJE ZBOG KOVID MERA! NASTANJUJU SE U NAŠEM KOMŠILUKU

„Želimo ukazati na važnost i nužnost vakcinisanja“, rekao je Peter Binder. Austrijska savezna vlada ni crno-plava koalicija u Gornjoj Austriji do sada nisu ostvarili učinkovitu kampanju vakcinisanja. Zato je njegova stranka odlučila pokrenuti vlastitu kampanju.

Prema Kronen Zeitungu, opozicija je odmah reagovala jasnom procenom upotrebe dece za ovu kampanju: „Zlostavljanje uplakane dece u promociji vakcinisanja jednostavno je skandalozno. To je jednostavno neugodna i neumesna propaganda“, rekao je Herwig Mahr, zastupnik FPÖ-a u parlamentu. SPÖ bi trebao „odmah zaustaviti“ kampanju, zahtevao je.

Prema Kronen Zeitungu, član SPÖ-a i regionalni direktor Georg Brockmeyer reagovao je uz napomenu: „Naravno, kampanja je vrlo emotivna. Ali to je i svrha reklamne kampanje.“

Korisnici Twittera reagovali su kreativnim postovima protiv izbora motiva i sadržaja kampanje:

NultaTačka/SrbinInfo