Sve vesti Svet

NOVI/ STARI CILJEVI! DŽORDŽ SOROŠ FINANSIRA UKIDANJE POLICIJE

Prema evidencijama do kojih je došla redakcija Nulte Tačke, finansijer Džordž Soroš, usmerio je milion dolara na levičarsku grupu u SAD-u koja ni manje ni više nastoji da smanji finansiranje policijskih uprava širom zemlje.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Soroš se sredstva poslao organizaciji Color of Change 14 maja, izveštava Washington Free Beacon 22. jula, pozivajući se na evidenciju Federalne izborne komisije (FEC). Doprinos je bio najveći politički doprinos koji je Soroš dao tokom izbornog ciklusa 2021. godine.

Boja promene, organizacija koja sebe opisuje kao grupu za rasnu pravdu, često je pozivala na ukidanje policijskih prava u SAD-u, uključujući vođenje internet kampanje za smanjenje finansiranja nakon smrti Džordža Flojda i Brijane Tejlor.

Defund the Police? - WSJ

,,Kažemo da moramo da ulažemo u naše zajednice i stvari koje našu zajednicu čine zaista sigurnom”, rekao je Malaši Robinskon, direktor kampanje ,,stop finansiranju policije” za Brooklyn Reader.

,,Ovaj pokret zahteva promenu slike javne bezbednosti, kažemo, nema više policije”

Soroševa dugogodišnja ruka za prikupljanje sredstava, Fondacija za otvoreno društvo, dala je 2019. više od milion dolara u nekoliko donacija ka gore pomenutoj organizaciji, navodi se na web stranici fondacije.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”