Region Sve vesti

Novi svetski projekat dr Semira Osmanagića! Od Jula svetski teniseri igraće na terenima na lokalitetu Ravne 2 u Visokom

Novi svetski projekat dr Semira Osmanagića! Od Jula svetski teniseri igraće na terenima na lokalitetu Ravne 2 u Visokom

Prema rečima dr Semira Osmanagića mnoga poznata imena predvođena Novakom Đokovićem igraće na ovim terenima.

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ započela je 21. marta 2022. izgradnju dva najmodernija teniska terena u prelepom ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’ u Visokom.

Direktor fondacije Semir Osmanagić kazao je da je otvaranje dva  teniska terena planirano za 13. jul.

“Imaćemo najbolje uređene teniske terene u ovom delu Evrope. Jedan teren će biti tvrdi a drugi teren će biti šljaka. Tereni će po kvalitetu biti u rangu US Opena, Australian Opena i Roland Garrosa. Naša ideja je da imamo vrhunske uslove koji će privući najbolja svetska imena koja će se ovdje pripremati za svoje mečeve. Plan je da napravimo regionalni centar za pripreme vrhunskih svetskih tenisera. Očekujemo da nam najčešći gost bude najbolji svetski teniser svih vremena Novak Đoković. Do sada nam je dolazio po nekoliko dana a onda se vraćao na druga mesta da nastavi s treninzima. Odsad će moći trenirati ovde, dovesti svoj štab, svoje sparing partnere”, kazao je Osmanagić i dodao da će ovaj projekat u svet poslati lepu sliku Visokog i cele BiH.

Nakon velikih  radova koji su u toku sledi priprema podloga u aprilu i maju a očekuje se pristupanje postavljanju najkvalitetnijih podloga-premaza za prvi, tvrdi teren kako bi se postigao kvalitet najboljih svetskih tvrdih terena. Drugi teren treba pripremiti za 85 tona šljake. Nakon toga će se postaviti reflektori, žičana ograda, mreže i ostala oprema. Za najbolji kvalitet će se pobrinuti stručnjaci Akademije ‘Novak’ iz Beograda.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Na taj način će se dobiti tereni koji će biti približni podlogama na US Openu u New Yorku i Roland Garossu u Parizu.

Očekuje se da će tribine koje će takođe biti postavljene moći da prime oko 1000 ljudi.

Time bi Fondacija izgradila prvi otvoreni teren s tvrdom podlogom u Bosni i Hercegovini, a sa ova dva terena bi imala lokaciju za pripreme vrhunskih tenisera za većinu svetskih turnira.

Otvaranje terena se očekuje 13. jula 2022. egzibicionim susretom najboljih svetskih tenisera. U uvodnom susretu sastali bi se najbolji bh. teniseri. Taj dan će biti posvećen tenisu jer očekujemo da će otvaranju prisustvovati i teniske kadetske reprezentacije Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije. U kulturnom programu nastupiti će prvak sarajevske Opere Marko Kalajanović s arijom ‘Toreador’ iz opere ‘Karmen’.

NultaTačka/SlobodnaBosna