Sve vesti Svet

Novi upoređeni podaci iz Singapura i Australije otkrivaju da maske ne vrede ničemu

Novi upoređeni podaci iz Singapura i Australije otkrivaju da maske ne vrede ničemu

Novi podaci pokazuju da su svakodnevni slučajevi COVID-19 u Singapuru i Novom Zelandu pretekli Australiju uprkos super striktnim obavezama nošenja maski.

Maske se nose svuda u Singapuru, dok su Novozelanđani primorani da ih nose na svim zatvorenim javnim mestima. Ali obe sada imaju veći broj zaraženih SARS-CoV-2 na milion od Australije, gde su ovakve obaveze ukinute u većini slučaja.

Stope smrtnosti od COVID-19 na Novom Zelandu takođe su prestigle Australiju po glavi stanovnika početkom marta, uprkos tome što su Kiviji pod najvišim ograničenjima. U Singapuru je stopa smrtnosti pala ispod Australije u aprilu nakon što je napredovala između oktobra i Božića, ali sada u velikom porastu i trebalo bi da još jednom prestigne Australiju.

Profesor zaraznih bolesti i mikrobiolog Peter Collinon sa Australijskog nacionalnog univerziteta je čak podelio nalaze na Tviteru u retvitu objave jednog stanovnika Singapura.

„Singapur nikada nije odustao od obaveze za nošenje maski. Maske su neophodne u svakom trenutku u zatvorenom prostoru. Australijanci uopšte ne nose maske. Hajde da uporedimo podatke.“

Слика

Izvor- DejliMejl https://www.dailymail.co.uk/news/article-11026577/Covid-Australia-Data-shows-mask-mandates-dont-work-New-Zealand-Singapore-pass-Australia.html

NultaTačka