Sve vesti Svet

NOVINAR koji je raskrinkao KLINTONOVE pronađen mrtav

NOVINAR koji je raskrinkao KLINTONOVE pronađen mrtav

Telo novinara iy Birmingema u Alabami koji je razotkrio priču o kontroverznom sastanku 2016. godina u Finiksu između bivšeg predsednika Bila Klintona i tadašnjeg državnog tužioca Lorete Linč pronađeno je u subotu ujutru navodi AL.com koji dodaje da je u pitanju samoubistvo.

Prema izveštaju, oko 8 sati ujutru policija i vatrogasci izvukli su beživotno telo su 45-godišnjeg Kristofera Signa- boditelja vesti na ABC-u i Birmingemu.

“Naše najdublje saučešće Krisovoj porodici i prijateljima. Izgubili smo poštovanog kolegu koji će uvek služiti da podseća na pristojnost, poštenje i novinarski intergitet. Nastavićemo sa njegovim nasleđem, neka sećanje na njega bude za sve blagoslov”- rekao je potpredsednik ABC-ja Eric Land.

Smatra se da je zahvaljući Kristoferovom izveštavanju isplivala velika afera vezana za porodicu Klinton ali i tadašnju FBI kojeg je vodio Džejms Komi a Klintonovi su zamerili pokojnom Krisu jer su te godine izgubili na izborima.

U međuvremenu, Sign se prošle godine žalio na učestale pretnje smrću i hakovanje kreditnih kartica.

Sign, nagrađivani novinar, 2016. godine obelodanio je tada da se Bil Klinton tajno sastao sa Loretom Linč na aerodromu u Finiksu zbog istrage o upotrebi neovlašćenog servera da bi nakon tog sastanka šef FBI-ja obelodanoio da neće podizati optužnicu protiv Klintonove zaključujući da je Hilari bila samo nemarna tj. da nije imala loše namere.

“Grubi nemar” je pravni pojam u krivičnom pravu koje se često povezuje sa naivnošću. Prema Blacks Law Rečniku, grubi nemar je ozbiljan stepen nemara koji se uzima kao bezobzirno zanemarivanje i eklekantna ravnodušnost prema zakonu, tuđoj sigurnosti ili njihovim pravima.

Ukratko, novinar koji je doprineo razotkrivanju Klintonovih u dobrom delu, te privukao javnost da se zainteresuje za mejlove ove porodice, mejlove iz kojih je isplivalo sve ono što danas znate o njima, pronađen je mrtav, ponovićemo, organi kažu da je izvršio samoubistvo. Šta vi mislite?