Sve vesti Svet

Novo Normalno? U Nemačkoj bi da dele najjaču drogu NARKOMANIMA

Novo Normalno? U Nemačkoj bi da dele najjaču drogu NARKOMANIMA

Jedna levičarska partija u Nemačkoj zalaže se za novu politiku koja bi omogućila da se besplatni kristalni metamfetamin daje zavisnicima od droge u nastojanju da se „smanji pritisak“ na krivično gonjenje.

Partija levice podnela je predlog u parlamentu u kome se navodi da korisnici opojnih sredstava moraju biti „dosledno zaštićeni od krivičnog gonjenja“ i da se snabdevaju o trošku poreskih obveznika.

„Kao što je izvestila nemačka novinska agencija Junge Freiheit, teške droge kao što je metamfetamin bi se distribuirale zavisnicima uz blisku „terapeutsku podršku“ kako bi se umanjila krivična gonjenja; druge teške droge kao što su morfijum, ekstazi, kokain, LSD, pa čak i heroin više ne bi bile ilegalne ako bi se utvrdilo da korisnici kupuju ili poseduju male količine“.

Dekriminalizacija teških droga sledila bi stopama već sprovedenih politika koje su dovele do toga da neke države ne gone ljude za koje se otkrije da poseduju male količine marihuane.

Zloupotreba amfetamina je veliki problem u Nemačkoj, pri čemu kristalni met tj. njegovo nezakonito posedovanje poraslo u 2020. za 18,9 odsto, što je broj koji se verovatno značajno pogoršao otkako su te brojke objavljene kao rezultat izolacije izazvane kovidom.

Levičari u Nemačkoj su ranije započeli nacionalni razgovor o legalizaciji kristalnog meta još 2015. godine.

Prosvećena liberalna politika deljenja besplatnih droga i igala zavisnicima od droge uz odbijanje da se krivično gone oni koji poseduju teške droge dovela je do apsolutne noćne more na mestima kao što su San Francisko i Los Anđeles.

U San Francisku, gde se svake godine daju milioni besplatnih igala zavisnicima od droge, ulice su prepune opasnog smeća, dok polusvesne glave pune meta i heroina leže nepomično na trotoaru.

NultaTačka