Sve vesti Svet

Novozelandski haos! Protesti protiv KOVID TIRANIJE sve žešći

Novozelandski haos! Protesti protiv KOVID TIRANIJE sve žešći
Pisao Elena Vuk

Na Novom Zelandu protesti sve veći i intenzivniji, dok demonstranti bez odmora i dalje nastavljaju sa borbom protiv jednih od najsumanutijih mera jedne države protiv covid-a. Dok je novozelandska policija pokušala da spreči ovaj već 23-dnevni “okršaj” naišla je na vatru ispred parlamenta kao i na kamenice.

Premijerka NZ-a Džasinda Ardern je rekla da je „očekivala da će to biti neprijateljstvo, otpor i nasilje… ali bilo je nešto drugo prisustvovati tome“.

Nekoliko policajaca je trebalo da bude zbrinuto zbog povreda zadobijenih u operaciji, koja je počela pre zore i trajala je do četvrtka popodne.

PANIKA! Amerikanci obrisali sve dokaze o ukrajinskim laboratorijama za biološko oružje koje je finansiralo Ministarstvo odbrane SAD-a

Komesar policije Endi Koster rekao je da policija mora da prekine dugotrajni protest jer se opasan element infiltrirao u grupu.

U poslednjoj nedelji videli smo promenljiv sastav okupljenih ljudi… od onih sa dobrim namerama, ali sada sa sve većim brojem onih koji su spremni da koriste nasilje – rekao je komesar Koster.

„Šteta koja je učinjena daleko nadmašuje svaki legitiman protest“, rekao je on.

Zbog pokušaja policijskog rasturanja okupljenih ljudi, prisutni su zapalili šatore kao i neke objekte ispred parlamenta.

Demonstranti su gađali policiju stolicama, koja kaže da su među grupom pronašli improvizovano oružje, uključujući vile i štitove, i zapalili višestruke vatre pre nego što su pobegli sa mesta događaja.

Policija je uhapsila 38 lica, kao i oduzela vozila.

Nulta Tačka/DaliyMail