Sve vesti Svet

Nulta Tačka donosi dokumentaciju o Američkim biolaboratorijama u Ukrajini. Osnivane su još 2005 godine

Nulta Tačka donosi dokumentaciju o Američkim biolaboratorijama u Ukrajini. Osnivane su još 2005 godine

SAD su finansirale Ukrajinsko laboratorijsko istraživanje patogena i biološkog oružja još od 2005. godine. Nakon priznanja Viktorije Nuland, potvrđeno je da je u Ukrajini razvijano hemijsko i biološko oružje. U ruskim medijima se mogao videti dokument koji potvrđuje da je vrh američke države pokrenuo razvoj takvih laboratorija.

Dokument koji je javno dostupan pokazuje sporazum od 15 miliona dolara potpisan između američkog ministarstva odbrane i ministarstva zdravlja Ukrajine za podršku istraživanju biološkog oružja u Kijevu, Lavovu i Odesi.

U ruskim medijima danas se mogao videti snimak ukrajinskog poslanika koji je 2020. godine javno postavio pitanje ima li Covid-19 virus veze s laboratorijama u Ukrajini. Viktorija Nuland je juče rekla da ima strahovanje zbog biolaboratorija i da ne bi bilo dobro da Rusi dođu u posed materijala iz laboratorija.

Vlada Austrije suspendovala Zakon o obaveznoj vakcinaciji

Dimitrij Peskov je rekao da će svet biti jako zainteresovan da čuje šta se u laboratorijama pravilo.

Vlada SAD je obezbedila materijale i obuku za „kooperativno biološko istraživanje, otkrivanje agensa biološke pretnje i odgovora, i poboljšanje zaštite, kontrole i odgovornosti biološkog materijala“.

Detalji nisu dostupni za javno obelodanjivanje, ali su „državne tajne Ukrajine“ po ugovoru trebalo da budu podeljene sa Ministarstvom odbrane SAD.

Vreme je da se otkrije šta se tamo zaista dešavalo skoro dve decenije?

Pdf dokument o ugovoru između SAD i Ukrajine na sajtu State Department-a možete videti ovde.

Evo šta su sve pokušali da sakriju od VAS- Više od 1.200.000 hakera je u RATU a METE su SVI

Nulta Tačka