Sve vesti Svet

Obama i Klintonova se bore protiv slobode govora pod izgovorom borbe protiv dezinformacija

Obama i Klintonova se bore protiv slobode govora pod izgovorom borbe protiv dezinformacija

Tokom poslednja 24 sata, bivši predsednik Barak Obama i dva puta neuspešna predsednička nada Hilari Klinton su se usprotivili slobodi govora – pozivajući da Big Tech nastavi cenzuru stavova sa kojima se ne slažu.

Obama je u četvrtak rekao publici na Univerzitetu Stenford da tehnološke kompanije „podstiču neke od najgorih impulsa čovečanstva“, dodajući „Jedan od najvećih razloga za slabljenje demokratije je duboka promena koja se dogodila u načinu na koji komuniciramo i konzumiramo informacije“.

Zatim je rekao da ljudi ‘umiru zbog dezinformacija’.

Obamina ‘dezinformacija’ bila je uglavnom ponavljanje govora koji je održao pre dve nedelje u Čikagu, kada je rekao: “Morate se boriti da ljudima pružite informacije koje su im potrebne da budu slobodni i odlučni”. Drugim rečima, prihvatanje narativa koje je odobrila vlada.

Međutim, kako je Federalist primetio, Obama je „špijunirao kampanju Donalda Trampa sa tajnim sudskim nalogom podržanim dosijeom Kristofera Stila koji je finansirala kampanja Hilari Klinton, a koji je, u ironičnom obrtu, bio proizvod “ruskih” dezinformacija. Demokrate su koristile ovu dezinformaciju da više puta blate predsednika Trampa i potkopavaju integritet izbora 2016”.

Hilari Klinton se pridružila borbi u četvrtak, tvitujući „Predugo su tehnološke platforme pojačavale dezinformacije i ekstremizam bez odgovornosti“ i pozvala „naše transatlantske saveznike da proguraju Zakon o digitalnim uslugama“, čiji je cilj regulisanje onlajn platformi.

Naravno, Hilari Klinton je finansirala ruski dezinformacioni dosije koji je Obamina administracija koristila protiv Trampa, a bivši britanski špijun koji je bio plaćen da ga izmisli, gurnuo ga je u glavne novinske kuće koje su plasirale dezinformacije sve dok su mogle.

Šta je to bilo sa dezinformacijama, Hilari?

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

Nulta Tačka/ZeroHedge