Sve vesti Svet

Obnavljanje spomenika “ZLATNOJ MILIJARDI” u trendingu na Google-u

Obnavljanje spomenika "ZLATNOJ MILIJARDI" u trendingu na Google-u

Google tvrdi da je termin za pretragu „rebuild Georgia Guidestones“ (Izgradimo ponovo spomenik posvećen zlatnoj milijardi) bio u trendu u ponedeljak uveče :

To je neočekivan trend s obzirom na to da je većina Amerikanaca kao i ceo svet verovatno previše zauzeta sastavljajući kraj s krajem tokom ere hiper inflacije da bi zaista marila za ezoteričnu umetničku strukturu koja je nekada postojala u ruralnoj Džordžiji.

Lokalne novine su objavile članak u kome se navodi da se „govori o obnovi“ kontroverznog spomenika, iako je takođe navedeno da nije javno poznato ko ga je uopšte sagradio.

„Sada kada je nestala znamenitost okruga o kojoj se najviše raspravljalo, priča se o obnovi“, piše list. „…Međutim, [predsedavajući okružnog odbora komesara] Von je rekao da okrug neće preuzeti zadatak obnove spomenika.“

To je verovatno mudar izbor okruga s obzirom na to da je Georgia Guidestones kontroverzno pozivao na „održavanje čovečanstva ispod 500 miliona“, cifru koja bi zahtevala ubijanje skoro 95% ljudske populacije.

Georgia Guidestones: 'America's Stonehenge' demolished after blast - BBC  News

Georgia Guidestones je izgrađen 1980. po ceni od oko pola miliona dolara u ime „male grupe lojalnih Amerikanaca“ koji su još uvek uglavnom anonimni.

Naročito, slično Stounhendžu, Džordžijski vodiči su podignuti da precizno prate astrološke cikluse, uključujući oznake za zimski i letnji solsticij i način da se prate Polaris, Severnjača.

NultaTačka