Sve vesti Svet

OGLASILA SE PREMIJERKA: UKIDAMO SVE MERE ZA MESEC DANA

OGLASILA SE PREMIJERKA: UKIDAMO SVE MERE ZA MESEC DANA

Finska će od sutra početi da ublažava ograničenja uvedena zbog koronavirusa, a u roku od mesec dana biće ukinute sve mere, izjavila je premijerka Sana Marin.

Kako je navedeno na sajtu premijerke, od početka februara biće ukinute granične kontrole za one koji u Finsku dolaze iz zemalja šengenske zone.

Trenutno je potrebno da se na granici pokaže sertifikat o vakcinaciji na granici, zajedno sa negativnim rezultatom testa na korona virus. Od sutra će u Finsku moći da se uđe ili sa kovid sertifikatom ili potvrdom o preležanoj bolesti, ili sa potvrdom o negativnom rezultatu testa ne starijeg od 72 sata, prenosi Interfaks.

Taj uslov važiće za sve rođene pre 2006. godine.

NEMAČKA FIRMA ISPLATILA JE PO 5.000 EVRA ZAPOSLENIMA KOJI SU SE VAKCINISALI

Mere će biti ublažene i za restorane i događaje gde se rizik od širenja koronavirusa smatra malim.

Regionalnim i lokalnim vlastima izdata su uputstva da od 1. februara prestanu da zatvaraju niskorizična mesta, uključujući pozorišta i teretane, kao i da obustave otkazivanje događaja.

Od početka februara restorani će moći da rade do 21 čas umesto do sadašnjih 18 časova. Posluživanje alkohola moraće da prestane najkasnije do 20, umesto u 17 sati, kao do sada. Barovi i pijace će nastaviti da se zatvaraju u 18 časova.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I VEDRAN ZAVIŠIĆ

Nulta Tačka/SrbinInfo