Sve vesti Svet

Oglasio se Putin: Granatiranje Donjecka varvarska akcija

Oglasio se Putin: Granatiranje Donjecka varvarska akcija

Ruski predsednik Vladimir Putin u ponedeljak je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom skrenuo pažnju na “varvarsku akciju” granatiranja Donjecka. Razgovor je vođen na inicijativu izraelske strane, saopštila je pres-služba Kremlja, a prenosi agencija Tass.

Napominje se da je nastavljena razmena mišljenja o situaciji u vezi sa dešavanjima u Ukrajini.

U tom kontekstu, Putin je, kako piše Tass, skrenuo pažnju na „novu varvarsku akciju ukrajinske vojske“ – današnji raketni napad na centralni kvart Donjecka, u kojem ima poginulih.

Mediji su ranije danas javili o raketnom udaru u Donjeckoj oblasti. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u napadu 20 ljudi poginulo, a devet je ranjeno.

Rojters prenosi da je Kremlj napad opisao kao tragediju i napad na civile, dodajući da „izgleda da šefovi Ukrajine preko okeana izdaju naređenja ukrajinskoj vojsci“. Ukrajina je odbacila optužbe da je pokrenula napad.

Kremlj je nakon razgovora saopštio i da je Benet obavestio Putina o nedavnim kontaktima sa liderima niza država o krizi u Ukrajini.

Ukrajinske snage raketirale centar Donjecka! Desetine mrtvih među kojima su i deca (VIDEO)

Putin je, u odgovoru, izneo svoje ocene o pregovaračkom procesu između ruskih i ukrajinskih predstavnika, koji se ovih dana odvija u formatu video konferencijskog poziva, piše Tass.

MARIO ZNA i ARSENIJE ARSIĆ- Mi živimo u panici- Moramo se rešiti NEOLIBERALIZMA

Nulta Tačka/Agencije