Sve vesti Svet

Oglasio se TRAMP nakon što su iz Facebook-a rekli da će ostati blokiran 2 godine!

Oglasio se TRAMP nakon što su iz Facebook-a rekli da će ostati blokiran 2 godine!

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp kritikovao je Facebook nakon što je jedan od službenika ove kompanije otkrio da će Tramp ostati blikiran na ovoj platformi najmanje dve godine.

“Ova odluka Facebooka vređa rekordnih 75 miliona ljudi, plus još mnoge druge, koji su glasali za nas na nameštenim predsedničkim izborima 2020.”, napisao je Tramp danas u izjavi.

Facebook faces questions over role in Donald Trump's rise | Financial Times

#Ne smemo im dozvoliti da se izvuku sa ovom cenzurom i prećutkivanjem ovakvih odluka, pobedićemo na kraju. Naša zemlja više ne može da podnese ovo zlostavljanje!”

Ova Trampova izjava usledila je nakon što se potpredsednik Facebooka za globalne poslove Nik Kleg oglasio za Politico te izjavio da će nalog bivšeg predsednika SAD-a ostati blokiran, suspendovan dve godine, jer je, ponovio je Kleg Tramp podsticao na nasilje 6. januara ove godine.

“Njegovi nalozi su obustavljeni na dve godine, a suspenzija je počela 7. Januara”- rekao je Kleg za Politico.

“S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do suspenzije gospodina Trumpa, vjerujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila koja zaslužuju najvišu kaznu dostupnu prema novim protokolima o izvršenju”, dodao je.

Ova za sada zvanična odluka Facebooka znači da bi Tramp mogao da se vrati na ovu platformu tačno uoči kampanje za predsedničke izbore 2024 godine, a ne zaboravite, on je rekao da je zainteresovan za njih.