Sve vesti Svet

OKO 2.700 CRKVENIH VOĐA POTPISALO JE PISMO PROTIVLJENJA KOVID MERAMA UPUĆENO PREMIJERU AUSTRALIJE

Pisao Elena Vuk

Hiljade crkvenih vođa u Australiji potpisalo je pismo upućeno premijeru Scott Morrison-u, pozivajući vladu da odustane od uvođenja covid-pasoša i obavezne vakcinacije protiv covid-a.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Morrison, koji je zagovornik uvođenja covid-pasoša, uzdržao se od izricanja ove mere na federalnom nivou. Umesto toga, preduzeća i vlade država odgovorne su za implementaciju sistema ako to odluče, prenosi The Epoch Times.

Pismo pod naslovom Ezekielova deklaracija, dobilo je podršku kod gotovo 3.000 crkvenih poglavara, a potpisalo ga je više od 14.000 vernika. To uključuje ljude iz cele zemlje i pripadnike različitih veroispovesti.

Pismo su napisala tri pastora povezana sa baptističkim crkvama koji su izneli pet argumenata protiv izdavanja covid-pasoša.

Zabrinutost oko uspostavljanja društva na dva nivoa bilo je prvo pitanje, uz napomenu da bi “slobodni građani trebali imati pravo na pristanak, posebno kada je uvođenje vakcina protiv covid-a označeno kao” kliničko ispitivanje “. Uvođenje “pasoša za vakcinu” kada je nacija već podeljena po tom pitanju riskira stvaranje medicinskog aparthejda “, navodi se u pismu.

Sledeća briga odnosila se na ideju da će sprovođenje pasoša za vakcine povećati nepotreban stres među građanima koji se već suočavaju sa krizama mentalnog zdravlja.

Treći je bio da ljudsku savest ne treba siliti, dok je četvrti argument ukazao da vakcine nisu sigurne i ne bi trebale biti opravdanje za povratak normalnom životu.

AUSTRALIJA TRENUTNO (VIDEO): PRAZNE POLICE U PRODAVNICAMA, ŠTRAJK KAMIONDŽIJA, IZOLACIJE ZA RADNIKE

Konačni razlog je bio taj što bi pasoši mogli dovesti do toga da crkvene vođe moraju odbiti nevakcinisanim vernicima ulazak u svetilišta.

Martyn Iles, izvršni direktor australijskog hrišćanskog lobija, objavio je na svojoj Facebook stranici: “Sama vakcina nije moja velika briga, ali prisila je vrlo, vrlo ozbiljan propust.”

Peter Kurti, direktor Centra za nezavisne studije, rekao je za The Epoch Times da je zabrinut zbog toga što su Australijanci odlučili da ne idu u crkvu zbog obavezne vakcine.

“Kad bi se u bogomolje moralo primati samo oni koji su vakcinisani i to mogli dokazati pasošem, ovde bi moglo doći do problema. Ali to leži u budućnosti i koliko vidim, nismo morali još doći do toga “, rekao je on.

“Covid-pasoši ne predstavljaju prisilu za vakcinaciju, ali mogu povećati pritisak da se to učini”, dodao je Kurti.

U međuvremenu, premijer Morrison podržava prava vlasnika preduzeća da zabrane pristup pojedincima koji ne mogu dokazati status vakcinacije.

Nacionalni kabinet, međuvladino telo koje se sastoji od premijera, državnih i teritorijalnih čelnika, dogovorilo je ovog leta četverostepeni plan vakcinacije. Zemlja trenutno se trudi da dođe do 70 posto vakcinisanih ili fazi B, što je dovelo do smanjena ograničenjima i uklanjanjem blokada.

Nakon što dostigne 80 posto (faza C), Australija će početi sa ponovnim otvaranjem međunarodnih granica.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/1.cbn