Sve vesti Svet

Oni koji su nas bombardovali stigli u Beograd! Američka vojska boravi u Srbiji

Oni koji su nas bombardovali stigli u Beograd! Američka vojska boravi u Srbiji

Beograd — Delegacija Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država boravi u zvaničnoj poseti Vojsci Srbije.

Predstavnici Oružanih snaga SAD biće gosti Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije radi razmene iskustava u oblasti operacija borbenog traganja i spasavanja. Sećamo se da je najintenzivnija razmena iskustava bila tačno pre 23 godine na teritoriji cele Jugoslavije.

Tokom posete razmatraju se ključna pitanja od značaja za bezbednu i efikasnu realizaciju zadataka službe traganja i spasavanja i mogućnosti za dalju saradnju vazduhoplovnih snaga Republike Srbije i SAD u ovoj oblasti, saopštilo je sinoć Ministarstvo odbrane Srbije.

Težište u razgovorima je na razmeni profesionalnih iskustava u primeni operativnih procedura u planiranju i izvođenju helikopterskih operacija borbenog traganja i spasavanja i upotrebi savremenih uređaja i opreme koji omogućavaju potragu, lociranje i evakuaciju ljudstva iz okruženja i sa nepristupačnih terena u svim vremenskim i zemljišnim uslovima.

Kako se navodi u saopštenju, realizacija ove aktivnosti predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD i doprinosi unapredjenju sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO pre svega po pitanju bezbednosti letenja u operacijama traganja i spasavanja.

Sećamo se u okviru te dugogodišnje saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD i perioda od marta do juna 1999. godine. Saradnja je bila intenzivna i “uspešna”.

MARIO ZNA i SAŠA BOROJEVIĆ- Sve je spremno- INDUSTRIJA je smislila novi način za ŠIRENJE ZARAZE

Nulta Tačka/B92