Sve vesti Svet

Opevani snajperista iz Kanade koji je ubijen nakon 20 minuta akcije navodno je samo prehlađen- tvrde zapadni mediji

Opevani snajperista iz Kanade koji je ubijen nakon 20 minuta akcije navodno je samo prehlađen- tvrde zapadni mediji

“Opevani” snajperista iz Kanade, za koga su isplivale informacije da je ubijen nakon samo 20 minuta borbe navodno se javio  sa ukrajinskog ratišta i verovali ili ne PREHLAĐEN je.

“Dobro sam uhranjen i odmoran. Bio sam zadnji koji je saznao da je mrtav. To je trolovanje i bizarna propaganda iz Rusije”,  navodno je rekao jsnajperista čiji je nadimak Vali za Global njuz, a prenosi hrvatski portal 24sedam.

“Oporavljam se od prehlade i vratiću se na liniju za nekoliko dana. Ovaj je rat kao da igrate šah, a ne znate koji su drugi pijuni. Znate malo, ali to je nedovoljno”, rekao je on.

Zatim je opisao i jedan sukob s ruskim vojnicima. “Bili su samo 50 metara od nas, imao sam sreće. Pogodili su susednu prostoriju u kući. Jednog od kolega upucali su u patroliranju, ali evakuisali su ga i preižveo je.”

Kako prenose mediji, Vali je po zanimanju programer, a u Torontu je ostavio suprugu i porodicu.

On se 2017. pohvalio da je u Iraku pogodio najduži snajperski hitac na svetu s 3,5 kilometara udaljenosti u borbi protiv tzv. Islamske Države, a onda je demantovao priču da je bio član jedinice JTF2 i bio prisutan kad su ubili operativca ID.

Teško je poverovati i u jednu i u drugu stranu priče ali zapadni mediji da koriste jednu fotografiju kao dokaz da je neko živ je zaista presedan i još jedna pređena granica neprofesionalnosti mejnstrim medija.

NultaTačka