Sve vesti Tehnologija

OPREZ! Zavisnost od kriptovaluta postala DIJAGNOZA

OPREZ! Zavisnost od kriptovaluta postala DIJAGNOZA

Psihoterapeuti širom sveta uočili su rast broja „kripto-zavisnika“, ali tržište je veoma brzo odgovorilo na ovaj problem – sve više stručnjaka za lečenje bolesti zavisnosti se specijalizuje za odvikavanje od trgovanja kriptovalutama, a u SAD je već nekoliko klinika otvorilo posebne ogranke namenjene onima koji ne mogu da kontrolišu ovu svoju naviku.

U proteklih nekoliko godina zabeležen je veliki rast investicija na tržištu kriptovaluta, kao i osoba koje trguju njima.

Kriptovalute sada ne kupuju samo oni koji imaju viška novca, već i osobe sa prosečnim primanjima koje se nadaju da će kupovinom i preprodajom istih brzo zaraditi. Problem je međutim što to konstantno praćenje tržišta digitalnog novca može da pređe i u zavisnost.

VANREDNA EMISIJA IZ BUNKERA JER VANREDNA SU VREMENA

Kako da znate da li ste zavisni?

Kripto-zavisnost je relativno nov fenomen. Ogleda se u patološkoj opsesiji koja traži konstantno praćenje kripto-tržišta i kompulzivnoj kupovini i prodaji digitalnih valuta.

Ova vrsta zavisnosti, kao i sve druge, može veoma negativno uticati na zdravlje.

Oni su često ekstremno euforični kada beleže dobre rezultate u trgovini ali mogu zapasti i u veliku uznemirenost kada im trgovanje „ne ide od ruke“.

Psiholozi kažu da kripto-zavisnici imaju najviše sličnosti sa kockarima, i upozoravaju da ovu zavisnost ne treba shvatati olako, jer se među kockarima beleži najveći broj samoubistava iz grupe onih koji imaju bolesti zavisnosti, prenosi Bif.rs.