Sve vesti Svet

Orban poručio: Manje muškaraca koji se maskiraju u žene- Više Čak Norisa!

Orban poručio: Manje muškaraca koji se maskiraju u žene- Više Čak Norisa!

Mađari su odlučili da im ne treba više polova, ali bi voleli da vide „više Čaka Norisa“, rekao je mađarski premijer Viktor Orban američkoj publici u četvrtak.

Obraćajući se ovogodišnjoj Konzervativnoj konferenciji o političkom delovanju (CPAC) održanoj u Dalasu u Teksasu, Orban se dotakao niza značajnih pitanja, uključujući imigraciju, globalizam i kulturu. „Mađari su odlučili da nam ne treba više polova — treba nam više rendžera“, rekao je Orban.

„Manje drag queens-a, a više Čaka Norisa!” dodao je, misleći na poznatog američkog profesionalca u borilačkim veštinama i glumca.

Mađarski premijer je izneo svoje komentare kako bi okupio masu uoči predstojećeg govora bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa zakazanog za subotu. Orban je u utorak posetio Trampa u njegovom golf odmaralištu u Bedminsteru u Nju Džersiju.

Opisujući sebe kao „staromodnog borca za slobodu“, Orban je pozvao svoju uglavnom republikansku publiku da „ujedini snage“ protiv globalista, posebno „vojske“ biznismena rođenog u Mađarskoj Džordža Soroša, dodajući da progresivni liberali ne žele da on prenese tu poruku.

Mađarski premijer je takođe ismevao ono što je nazvao „levičarskim medijima“.

UEFA kaznila Fenerbahče zbog skandiranja imena “Vladimir Putin”

„Već vidim sutrašnje naslove: ekstremno desni evropski rasista, antisemitski moćnik, trojanski konj Putina drži govor na konzervativnoj konferenciji“, rekao je on i dodao da će njegovi protivnici učiniti sve da „zabiju klin“ između njega i drugih ljudi. „Oni mrze mene i kleveću mene i moju zemlju kao što mrze i kleveću vas“, rekao je Orban.

Među državama EU, Mađarska je glasan kritičar politike bloka da smanji ili zabrani uvoz ruskog fosilnog goriva. Mađarska je bila jedina od 27 članica EU koja se protivila tom planu. Proglasivši da je „jednostavno nemoguće“ proći bez ruske energije, Budimpešta je pristala da kupi dodatnih 700 miliona kubnih metara ruskog gasa.

Orban je prokomentarisao i nedavnu polemiku oko njegovog govora u Rumuniji, u kojem je rekao da Mađari ne žele da postanu mešanci. Premijer je ponovio da je uvek vodio „politiku nulte tolerancije prema rasizmu i antisemitizmu“, govoreći za ljude koji optužuju Mađare da prihvataju ovaj način razmišljanja da su „idioti“. Orban je dodao da „hrišćanski političar ne može biti rasista“.

Ostajući na temi hrišćanstva, napomenuo je da Amerikanci i Mađari dele iste vrednosti, što može biti rešenje za mnoge globalne probleme.

„Užasi nacista i komunista desili su se jer su neke zapadne države u kontinentalnoj Evropi napustile te hrišćanske vrednosti, a današnji naprednjaci planiraju da učine isto. Oni žele da odustanu od zapadnih vrednosti i da stvore novi svet, postzapadni svet. Ko će ih zaustaviti ako mi to ne učinimo?” upitao je.

Orbanova obećanja da će izgraditi „neliberalnu“ demokratiju usred Evrope, kao i njegova anti-LGBTK i antiimigrantska retorika, izazvali su mnoge kritike javnosti. Ranije ovog meseca, on se obrušio na Evropsku uniju, tvrdeći da Brisel ne diktira evropske poslove.

„Brisel nije naš gazda. Mi smo nezavisna, suverena mađarska nacija. Zajedno donosimo odluke. Ako nešto nije dobro za nas, reći ćemo im. Ako nije dobro i možemo ih sprečiti, zajednička odluka neće biti doneta“, ponovio je tada.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore 

Nulta Tačka/RT