Sve vesti Svet

OSNIVAČ TELEGRAMA DUROV TVRDI DA JE ZNAO DA JE BIO META IZRAELSKOG ŠPIJUNSKOG SOFTVERA PEGAZ

Pavel Durov, osnivač aplikacije Telegram messenger, znao je da je barem od 2019. godine naveden među potencijalnim ciljevima špijunskog softvera Pegaz, izjavio je u sredu uveče.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Novine Guardian izvestile su u sredu da je Durov na listi izraelske kibernetičke obaveštajne kompanije NSO Group kao osoba od interesa za svoje vladine klijente koji koriste špijunski softver Pegaz.

,,Od najranije 2018. godine bio sam svestan da je jedan od mojih brojeva telefona uvršten na listu potencijalnih ciljeva takvih alata za nadzor (iako izvor iz NSO grupe to negira)”, napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

KINESKA KOMUNISTIČKA VLADA I DALJE ODBIJA SARADNJU POVODOM ISTRAGA POREKLA VIRUSA COVID 19

36-godišnjak je pozvao na prisiljavanje duopola Apple Google da otvore svoje zatvorene ,,sisteme” i omoguće veću konkurenciju, dodajući da ,,postojanje zaklona koje Apple i Google koriste u ključnoj infrastrukturi i softveru stvara ogroman problem za čovečanstvo.

,,Nadam se de će vesti da su oni sami meta ovih alata za nadzor podstaknuti političare da se predomisle”, dodao je.

NSO Group je izjavila da je program prodat vladama samo radi sprečavanja terorističkih napada i drugih zločina, dok je novinarska istraga razotkrila višestruke povrede prava na privatnost od strane državnih klijenata NSO-a.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”