Sve vesti Svet

Ostalo je još 7 dana do SKUPŠTINE SZO-a! Na dnevnom redu PAKT O PANDEMIJI i preuzimanje ministarstava zdravlja svih zemalja

Ostalo je još 7 dana do SKUPŠTINE SZO-a! Na dnevnom redu PAKT O PANDEMIJI i preuzimanje ministarstava zdravlja svih zemalja

Svetska zdravstvena organizacija se 22. maja sastaje povodom Svetske zdravstvene skupštine, godišnjeg samita na koji su pozvane sve zemlje sveta – osim Tajvana, koji je isključen na zahtev Kine. Na dnevnom redu je „sporazum o pandemiji“ koji bi uvelike proširio ovlašćenja SZO-a da interveniše u zemljema u slučaju buduće epidemije.

Evropska unija je, istina da je formirana, umesto toga tražila pravno obavezujući „sporazum“ o pandemiji , ali to se neće dogoditi iz dva razloga: američkom Senatu bi bila potrebna dvotrećinska većina da ga ratifikuje; a kineska vlada ne bi dozvolila čak ni svojoj domaćoj međunarodnoj agenciji da joj govori šta da radi. Ali sporazum bi i dalje iza sebe imao značajnu snagu međunarodnog prava, kako bi vladama omogućile da nametnu domaće mere izolacije, na primer – uprkos podacima SZO-a koji pokazuju malu korelaciju između težine izolacije i stope smrtnosti.

Ceo plan se vrti oko grešaka SZO tokom pandemije Covida.  SZO je podsetimo hvalio kinesku vladu za njenu transparentnost koja nije postojala dok je kažnjavala uzbunjivače koji su otkrivali istinu o koroni dok je ljudima navlačila maske i zatvarala te pokrenula lažnu istragu u poreklu virusa.

Prema dnevnom redu sastanka, sporazum bi bio deo šest „akcionih pravaca“ fokusiranih na: sisteme zdravstvene zaštite; zoonoza; endemske tropske bolesti; sigurnost hrane; antimikrobna rezistencija; i zaštita životne sredine. Šta nedostaje na toj listi? Nešto na čemu sama SZO i SAD i druge vlade insistiraju da je moglo biti uzrok pandemije Covida, odnosno laboratorijski eksperiment koji je pošao po zlu ili je istraživač zaražen virusom zaražen dok je uzorkovao slepe miševe na terenu.

Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor SZO, rekao je u julu prošle godine da je preuranjeno isključiti tvrdnje curenja iz laboratorije. Od tada, ako ništa drugo, dokazi su postali jači . U knjizi koju je ovog meseca objavila profesorka Devi Sridhar, “Preventable”, tvrdi se da je curenje iz laboratorije “jednako verovatno objašnjenje kao i prirodno izbijanje”.

Najveći finansijer SZO-a i investitor u histeriju COVID-a Vilijam Bil Gejts napisao je knjigu pod nazivom “Kako sprečiti sledeću pandemiju”.

Njegova glavna poruka, prema jednom nemilosrdnom recenzentu, je da možemo sprečiti sledeću pandemiju tako što ćemo “raditi sve stvari koje nisu zaustavile poslednji pandemijski događaj, samo više, brže i jače”. Ali čak i globalista Gejts dopušta da „bez obzira na to kako je COVID počeo, čak i daleka mogućnost oslobađanja patogena u laboratoriji treba da inspiriše vlade i naučnike da udvostruče svoje napore u laboratorijskoj bezbednosti, stvarajući globalne standarde“.

Tokom godina laboratorijske nezgode dovele su do smrti istraživača i drugih od velikih boginja, antraksa, SARS-a i drugih patogena. U jednom slučaju, globalna epidemija gripe nastala je kao posledica greške sa eksperimentalnom vakcinom u Kini 1977.

Ova pandemija započela je daleko od mesta gde žive zaraženi slepi miševi, ali vrlo blizu vodeće svetske laboratorije za prikupljanje i manipulaciju koronavirusima sličnim SARS-u. To, plus stalni neuspeh u pronalaženju životinje zaražene virusom na pijacama hrane ili negde drugde, dodato nekim posebnim karakteristikama genoma virusa, navelo je mnoge na zaključak da je opravdana odgovarajuća istraga Instituta za virusologiju u Wuhanu. Ali institut je odbio sve zahteve da otvori svoju bazu podataka od 22.000 artikala za međunarodnu inspekciju.

Stoga biste mogli pomisliti da je Svetska zdravstvena skupština možda stavila sigurnost laboratorija i transparentnost istraživanja na dnevni red. Ali to se nigde ne spominje. Verovatno bi se Kina protivila. U februaru je SZO održala treći „Globalni forum za istraživanje i inovacije Covid-a 19“.

NultaTačka/TheTelegraph.uk