Srbija Sve vesti

Otac Novaka Đokovića rasturio Australijance: Učite od Kineza, sram vas bilo po hiljadu puta

Otac Novaka Đokovića rasturio Australijance: Učite od Kineza, sram vas bilo po hiljadu puta

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića prozvao je Australiju posle vesti o tome da su Australijanci ostali u Pekingu uprkos pozitivnim kovid testovima.

Zimske olimpijske igre tek su počele, ali je koronavirus napravio velike probleme. Do nedelje je bilo više od 300 pozitivnih slučajeva, a Kinezi to drugačije regulišu nego Australijanci.

Primer je Tajli Gil, takmičarka iz australijske karling selekcije u paru sa Dinom Hjuitom.

Od danas u Izrelu nisu potrebne kovid propusnice

Gil je dobila pozitivan korona nalaz po dolasku u Peking, sledeća dva su bila negativna, novi opet pozitivan i Kinezi su odlučili da ona spada u “dozvoljeni opseg” i da ne predstavlja rizik. Gil je tako ostala na ZOI.

“Australijanci, učite od Kineza kako se uvažavaju i cene sportisti. Sram vas bilo po hiljadu puta”, napisao je Srđan Đoković na društvenim mrežama.

Novak je pre mesec dana deportovan iz Australije, iako je imao dokument o medicinskom izuzeću, kako ne bi morao da se vakciniše protiv koronavirusa.

Srđan je u Beogradu sa porodicom organizovao proteste tokom desetak dana agonije najboljeg srpskog igrača, kog su Australijanci držali u imigracionom pritvoru.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA SA DR SEMIROM OSMANAGIĆEM!

Treba napomenuti da su baš Kinezi prethodnih meseci bili predmet žestokih kritika mnogih zemalja zbog načina na koji su se poneli prema svojoj sportistkinji Peng Šuaj.

Kineska teniserka je iznela tvrdnju da ju je seksualno uznemiravao jedan visoko rangirani političar, nakon čega joj se na neko vreme izgubio trag u javnosti.