Sve vesti Svet

OTKRIVAMO! BIL GEJTS ULAŽE SREDSTVA ZA RAZVOJ KONTRACEPTIVNIH PILULA ZA MUŠKARCE

Gejts je do sada pokazao svoju podršku naučnicima koji istražuju pilule za mušku kontracepciju nakon što su njihovom radu dali ogromno finansiranje kroz Fondaciju Bill & Melinda Gates.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Naučnici već dugi niz godina rade na stvaranju pilule koju bi muškarci mogli koristiti kako bi sprečili da njihova sperma oplodi jajnu ćeliju.

Istraživači sa Univerziteta u Dundee-ju bili su jedna od mnogih institucija koje razmatraju tu ideju, a njihov rad će se sada nastaviti, nakon što im je dato 1,7 miliona dolara, koje planiraju iskoristiti u naredne dve godine.

Oni su razvili minijaturni paralelni sistem ispitivanja koji koristi brzi mikroskop i alate za obradu slika, za koji se nadaju da će na vrlo precizan način pratiti vrlo brzo kretanje sperme i pomoći u otkrivanju efekata trenutno dostupnih lekova.

KRENULI NA DECU! KON: ,,VAKCINISANI DA IDU U ŠKOLU, NEVAKCINISANI ONLINE, ODVAJANJE JE LOGIČNO”

Gejts je njima donirao više od 900.000 dolara za istraživanja još 2018. godine.

Chris Barratt, profesor reproduktivne medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Dundee, rekao je da je prezadovoljan povećanjem sredstava, dodajući: “Nije bilo značajnih promena u području muške kontracepcije od razvoja kondoma.

“To znači da veliki deo tereta zaštite od neželjene trudnoće i dalje pada na žene.”

“Nadamo se da ćemo rešiti tu nejednakost, a već smo postigli napredak.”

“To bi bio značajan iskorak za ovo područje i potencijalno bi mogao biti ključ koji otključava novu eru muške kontracepcije.”

Bil “Dobra Vila Nauke”  uvek “brine” o našem zdravlju i napretku, kao i o natalitetu čovečanstva..

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka

O uredniku

Elena Čakar