Sve vesti Svet

OTKRIVENI DOKUMENTI! JOŠ 2015. GODINE FONDACIJA BIL GEJTSA UDRUŽILA SE SA KINESKOM FONDACIJOM ZA RAZVOJ INTERNETA ZARAD ,,COVID” INTERNET KAMPANJE

Pisao Elena Vuk

Prema dokumentima, Fondacija Bill & Melinda Gates udružila se sa “socijalističkim” propagandnim aparatom Komunističke partijem Kine koji sada ima zadatak da vodi kinesku propagandnu kampanju vezanu za COVID-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema dopisu iz 2015. godine, Kineska fondacija za razvoj interneta (CIDF) i Gates fondacija dogovorile su se „da formiraju partnera za saradnju na osnovu jednakosti, obostrane koristi i komplementarnih prednosti“.

“Prema memorandumu o razumevanju o saradnji, dve strane će se oslanjati na nove tehnologije kao što je Internet za promovisanje pragmatične saradnje u područjima pomoći, javnog zdravlja i međunarodnog razvoja, i da će zajedno raditi na poboljšanju kvalitete života siromašnih i promovisati smanjenje siromaštva u zemljama u razvoju. ”

Kineska fondacija za razvoj interneta (CIDF) radi pod Ministarstvom civilnih poslova Komunističke partije Kine i kontroliše je Kineska uprava za sajber prostor.

CIDF ima za cilj da „svesno održi visok stepen doslednosti sa Centralnim komitetom Partije i Xi Jinping-om središtu ideoloških i političkih akcija, i ozbiljno ispuni istorijsku misiju izgradnje mrežne moći za promovisanje velikog podmlađivanja kineske nacije. , ”Prema povelji CIDF -a.

„Fondacija se pridržava ukupnog rukovodstva Komunističke partije Kine i, u skladu sa odredbama Ustava Komunističke partije Kine, osniva organizaciju Komunističke partije Kine, sprovodi partijske aktivnosti i obezbeđuje potrebne uslove za aktivnosti partijske organizacije “, dodaje se u povelji.

Prema dokumentima koji su procurile do ProPublica, Kineska administracija za sajber prostor koordinirala je masovnu kinesku propagandu i cenzuru tokom početka pandemije COVID-19 kako bi oblikovala naraciju i prebacila krivicu za izbijanje virusa sa Kine.

„Svi biroi za administraciju sajber prostora moraju posvetiti povećanu pažnju online mišljenju i odlučno kontrolisati sve što ozbiljno narušava kredibilitet stranke i vlade i napada politički sistem“, navodi se u jednoj direktivi, dodajući da njeni korisnici moraju prikriti svoj identitet.

“Dok se komentatori bore za usmeravanje javnog mišljenja, oni moraju prikriti svoj identitet, izbeći grubi patriotizam i sarkastične pohvale i biti uglađeni i tihi u postizanju rezultata”, navodi se u dokumentu.

Xiao Qiang, istraživač na Fakultetu za informisanje pri Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju i osnivač China Digital Times-a, upozorio je u decembru 2020. godine da je kineska ruka informacionog ratovanja izuzetno moćna i razlikuju se od svega što su druge zemlje videle.

“Kina ima politički naoružani sistem cenzure; dorađen je, organizovan, koordiniran i podržan državnim resursima “, rekao je Qiang za ProPublica.

„Ne radi se samo o brisanju nečega. Oni takođe imaju moćan aparat za konstruisanje naracije i usmeravanje na bilo koju metu ogromnog obima. ”

“Ovo je ogromna stvar”, dodao je on. “To nema nijedna druga država.”

Bill Gates, koji je preuzeo vodeću ulogu u razvoju i informisanju o vakcini protiv COVID-a, tvrdio je da je preispitivanje bezbednosti ili efikasnosti vakcine „štetno“.

Izgleda da je savez Gates Foundation/CIDF savez kao stvoren u paklu.

Dokumenti koji su procureli, ProPublica: https://www.propublica.org/article/leaked-documents-show-how-chinas-army-of-paid-internet-trolls-helped-censor-the-coronavirus

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge