Sve vesti Svet

Otkriveno: Za vreme Porošenkovog režima Ukrajinci sprovodili zabranjene eksperimente u nuklearki

Otkriveno: Za vreme Porošenkovog režima Ukrajinci sprovodili zabranjene eksperimente u nuklearki

Režim Porošenka-Zelenskog odobrio je zabranjene eksperimente u nuklearnoj elektrani, tvrdi Vladimir Rogov.

U nuklearnoj elektrani Zaporožje su, dok je bila pod kontrolom ukrajinskih vlasti, vršeni zabranjeni eksperimenti, izjavio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

“Režim Porošenka-Zelenskog odobrio je zabranjene eksperimente u nuklearnoj elektrani. Počevši od velike količine nuklearnih materijala koji nisu potrebni za rad stanice i nisu se mogli pojaviti kao rezultat rada njenih reaktora, i završavajući masom drugih zanimljivih momenata”, rekao je Rogov za Sputnjik.

Kako je naveo, prema propisima, sve protivpravne radnje kijevskog režima na nuklearnoj elektrani treba da evidentiraju stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Svi svetski lideri koji su ubijeni od 2000. godine

“Čim se saznalo za želju delegacije IAEA da poseti nuklearnu elektranu Zaporožje, Zelenski je dao naređenje da počne granatiranje Energodara. On je preduzeo ovaj korak kako bi sprečio mogući dolazak inspekcije IAEA pod izgovorom opasne situacije u gradu, zastrašujući na taj način strane specijaliste i nastavljajući da krije svoje zabranjene manipulacije radioaktivnim materijalima u nuklearki”, naglasio je Rogov.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i Azovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine. U ovim regionima su formirane regionalne uprave, u promet je uvedena rublja, a ruski TV kanali i radio stanice počele su da emituju program. Regioni su objavili plan da postanu subjekti Ruske Federacije.

NultaTačka/Mediji