Otvara se lanac restorana bez mesa, a kuvari i konobari biće ROBOTI
Stiv Els, bogati osnivač lanca restorana Chipotle, otkrio je svoje nove planove za ultra tehno buđenje.
Els je najavio da će uskoro otvoriti novi lanac restorana bez mesa pod nazivom Kernel.
Oh, i Kernelom će uglavnom upravljati roboti.
Prva lokacija Kernela biće otvorena na Menhetnu sledeće godine sa više restorana koji će biti predstavljeni širom zemlje.
Sadrži sendviče bez mesa, salate i priloge.
Međutim, svu hranu će kuvati, sastavljati i servirati roboti, navodi Wall Street Journal.
Els se, međutim, odlučuje da se udalji od lažnih mesnih proizvoda kao što je „govedina“ Bila Gejtsa uzgajana u laboratoriji.
Umesto toga, Kernal će uglavnom služiti mahunarke i drugo povrće.
„Ne pokušava da bude govedina“, rekao je Els o svom vegetarijanskom hamburgeru.
„Ne pokušava da bude svinjetina.“
Els objašnjava da kupci svoje porudžbine šalju preko ekrana osetljivog na dodir.
Roboti će tada primiti narudžbu i ubaciti hranu u rerne, okrenuti lepinje na toster i pomeriti posuđe kroz kuhinju.
Samo tri zaposlena će istovremeno raditi u restoranu.
Globalistička vizija: “15-minutni” gradovi ZATVORI i kraj privatne svojine https://t.co/FSrmndWCux
— Nulta Tačka (@NultaTackaSrb) November 13, 2023
Primarni zadatak članova osoblja biće pakovanje gotovih obroka i njihovo ubacivanje u boksove gde kupci mogu da ih pokupe.
Nejasno je da li će zaposleni biti zaduženi i za održavanje mašina.
„Izuzeli smo mnogo ljudske interakcije iz procesa i ostavili samo dovoljno“, rekao je Els.
Ipak, kritičari mogu tvrditi da je njegov novi posao sledeći korak u guranju globalističke korporativne komunističke agende.
Neizabrane organizacije kao što je Svetski ekonomski forum (WEF) dugo su nastojale da ukinu kapitalizam i uvedu takozvanu četvrtu industrijsku revoluciju.
Program WEF-a bi stvorio svet u kojem rasprostranjenost tehnologije dovodi mnoge ljude u stanje kmetstva.
Pored sveta u kome većina ljudi „ništa ne poseduje“, WEF se dugo zalagao za to da njegova utopija bude bez mesa.
Međutim, WEF-ova vizija bez mesa uključuje zamenu životinjskih proteina insektima.
Els je napustio Čipotl 2020. godine zbog masovne epidemije bolesti koje se prenose hranom.
Tokom svog odsustva, Els je otkrio da je pročitao knjigu suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa „Kako izbeći klimatsku katastrofu“.
Els je rekao da ga je Gejts inspirisao da se posveti stvaranju restorana koji koristi manje resursa.
Po njegovom mišljenju, korišćenje manje resursa znači prvenstveno zapošljavanje manjeg broja ljudi.
Kernel kuhinje takođe zauzimaju oko 1.000 kvadratnih metara i mogu brzo da pripreme obroke i šalju porudžbine.
Els tvrdi da su roboti i tehnološki senzori instalirani u novim restoranima sposobniji da obezbede bezbednost hrane.
Planira da otvori 15 restorana širom Njujorka u naredne dve godine pre nego što nastavi put ka drugim gusto naseljenim područjima širom zemlje.
Novac ušteđen zapošljavanjem većeg broja zaposlenih biće ponovo uložen u plate i beneficije zaposlenih, tvrdi on.