Sve vesti Svet

OTVARA SE PRVI HOTEL U RUSIJI GDE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ZAMENJUJE LJUDE

OTVARA SE PRVI HOTEL U RUSIJI GDE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ZAMENJUJE LJUDE

U prvom ruskom gradu IT stručnjaka Inopolisu koji se nalazi u Tatarstanu do kraja 2022. godine biće otvoren robotizovani hotel, saopštio je premijer Tatarstana Roman Šajhutdinov.

„U toku je izgradnja prvog dela hotela sa 30 soba. U njemu će biti maksimalan broj automatizovanih i robotizovanih procesa. Vrednost projekta je nešto manje od pola milijarde rubalja (oko šest miliona evra)“, precizirao je premijer.

Kako se navodi u opisu projekta na sajtu građevinske kompanije, kompjuteri će analizirati preferencije gostiju, uzimajući u obzir 300 parametara.

Program će analizirati spoljni izgled gosta, oceniće u kojoj meri je umoran i izneti pretpostavke o njegovom raspoloženju. Polazeći od toga, računar će podesiti temperaturu i osvetljenje u sobi, ponudiće čaj, kafu i hranu.

RIMSKI KLUB I STUDIJA O KOLAPSU CIVILIZACIJE KOJA ĆE SE DESITI UBRZO

Robotizacija hotela će omogućiti da se svede na minimum broj osoblja. To će omogućiti da se uštedi na porezima i platama, što će pružiti priliku gostima da iznajme sobu po ceni hotela sa tri zvezdice.

Donacija Nulta Tačka

Hotel gradi građevinska kompanija iz Sankt Peterburga „KRavt invest). Projekat se realizuje uz podršku Univerziteta Inopolis.

Inopolis je počeo da se gradi 2012. godine usred polja, na 40 kilometara od Kazanja, a zvanično je otvoren 9. juna 2015. godine. Inopolis je prvi grad u Evropi gde je moguće koristiti usluge taksija sa auto-pilotom. Tatarstan razvija grad kao centar za privlačenje IT kompanija.

DANAS U BUNKERU! MARIO ZNA I VEDRAN ZAVIŠIĆ!

Nulta Tačka/Sputnik