Sve vesti Svet

Ova država je pokrenula istragu protiv stotina medicinskih radnika zbog pritužbi povezanih sa COVID-om

Ova država je pokrenula istragu protiv stotina medicinskih radnika zbog pritužbi povezanih sa COVID-om

Država Mičigen istražila je stotine medicinskih sestara i doktora, uključujući glavnog medicinskog istražitelja, u vezi sa optužbama u vezi sa COVID-om. Optužbe su bile u rasponu od snimanja venčanja na kojem neki gosti nisu nosili maske do govorenja ljudima da ne prime vakcinu.

Vlasti su odbacile mnoge žalbe. Desetine su još nisu istražene, a jedan broj radnika je upućen na disciplinske mere. Neki su upućeni kancelariji državnog tužioca Mičigena na dalje krivično gonjenje.

Specijalista za alergije i astmu je jedan od predmeta koji se šalje državnom tužiocu. U tužbi se doktor optužuje da je prepisao „smrtonosnu dozu“ ivermektina.

Kopije tužbi, kojih je ukupno više od 500, dostavljene su isključivo Epoh tajmsu. Pacifički institut za pravosuđe je dobio evidenciju putem FOIA zahteva. Institut zastupa neke od optuženih medicinskih sestara i lekara.

Odeljenje za licenciranje i regulatorne poslove Mičigena primilo je i istražilo žalbe. Oni koje su istraživali su ili otpušteni ili upućeni njegovom odeljenju za sprovođenje disciplinskih mera ili kancelariji AG. Mnogi su navedeni kao još uvek na listi „pod nadzorom odbora“. Spisak koji je dostavljen institutu uključuje žalbe od 24. februara 2022. godine.

Jedna od medicinskih sestara koju predstavlja Pacifički institut za pravdu je Holi Ostin, profesorka za obuku medicinskih sestara na koledžu koja ima doktorat iz te oblasti.

Suočila se sa opozivom dozvole od strane Odeljenja za licenciranje i regulatorne poslove Mičigena jer je govorila na sastanku javnog školskog odbora u decembru 2021. kao roditelj protiv planova da se ponovo uspostavi obavezno nošenje maski u školi za njenu decu.

Dejv Piters, advokat u Pacifičkom institutu za pravosuđe, rekao je za Epoh tajms da je bio šokiran kada je država nastavila istragu o Ostin čak i nakon što je podneo odgovor na 100 stranica na navode države da je ona širila dezinformacije.

„Ne tako davno, sećam se, da bi ovakvi postupci državnih organa ili bilo koga drugog naterali čitavu novinarsku zajednicu da se pobuni zbog suzbijanja i zastrašivanja slobode govora“, rekao je Peters, koji je takođe magistar medicine.

Prema dokumentima koje je Peters dostavio The Epoch Times-u, državi je trebalo više od godinu dana da zatvori istragu protiv Ostinove. Država je u pismu od 3. marta 2022. zaključila da je „nakon temeljnog pregleda i istrage“ „utvrdila da se kršenje Kodeksa o javnom zdravlju ne može dokazati“.

Više od 200 lekara i medicinskih sestara našlo se pod istragom samo zato što su izrazili zabrinutost zbog vakcine protiv COVID-a ili zato što nisu nosili ili promovisali nošenje maski. Jedan doktor je prijavljen jer se rukovao sa nekim ko nije nosio masku; drugi je bio predmet tužbe zbog tvrdnje da je imao lošu reakciju na vakcinu protiv COVID-a.

U februaru, Ljubiša Dragović, glavni patolog okruga Okland, našao se pod istragom države zbog obavljanja autopsije bez nošenja maske.

„Kada radite u okruženju sa umrlim osobama, nema aktivnog kihanja ili kašljanja od strane leševa. To je bila glupost“, rekao je Dragović za Epoh tajms, „ne možete dobiti od ili dati COVID mrtvom čoveku“. Dragović je rekao da ne može da nosi masku jer bi mu se naočare zamaglile i onda ne bi mogao da vidi šta radi.

„Poslednja stvar koju želite je da budete slepi dok koristite oštre noževe“, rekao je.

Dragović, koji je potpuno vakcinisan i veruje u dobrobit nošenja maski oko živih pacijenata i saradnika, rekao je da je proveo oko dva sata odgovarajući na pitanja istražitelja Odbora za medicinske dozvole Mičigena.

Pritužbu je, kako je rekao Dragović, podneo drugi lekar. Osoba je bila „potpuno izbezumljena od straha od COVID-a“, rekao je Dragović. Taj doktor je bio angažovan na vrhuncu pandemije da izvrši obdukcije, ali je odbio da to uradi iz straha da će se zaraziti COVID-om 19, čak se ponekad i zaključavao u svojoj ordinaciji. Na kraju je dao otkaz, kaže Dragović.

Podnosilac žalbe je podneo navod tek godinu dana kasnije nakon što je Dragović odbio da lekaru da referencu za posao.

Peters kaže da je slučaj primer kako državne istrage nisu imale nikakve veze sa očuvanjem sigurnosti javnog zdravlja.

„Ovo je korišćeno da se ubije sloboda govora kako bi se ljudi zastrašili da bi se pokorili“, rekao je, „tačka“.

Desetine pritužbi odnosile su se na lekare koji su mislili da deca ne treba da nose maske. Tri medicinske sestre optužene su za falsifikovanje dokaza o vakcinama, uključujući i jednu koja je to navodno učinila za prijatelja na krstarenju.

Odbor za licenciranje uputio je pritužbe protiv dva lekara i dva kiropraktičara kancelariji državnog tužioca Mičigena zbog „nepoštovanja bezbednosnih mera predostrožnosti COVID-19“.

Odbor je istražio nekoliko lekara i medicinskih sestara zbog promocije ili prepisivanja ivermektina ili hidroksihlorokina.

U tužbi protiv Ostinove navodi se imejl koji je napisala školskom odboru Brajtona koji je uključivao kompilaciju istraživanja koje je sprovela o štetnosti nošenja maski. Ona je citirala preko 200 studija.

„Preklinjem vas da budete informisani o aktuelnoj literaturi u vezi sa maskama i njihovoj neefikasnosti u smanjenju prenošenja COVID-19, potencijalnim i inherentnim štetnostima maski na našu pedijatrijsku populaciju, i kratkoročnim i dugoročnim posledicama po našu omladinu sa kontinuiranim nalozima o obaveznom nošenju maski“, napisala je Ostin.

Odeljenje za licenciranje i regulatorne poslove Mičigena nije odgovorilo na upite The Epoch Times-a o istragama.

MARIO ZNA i dr SEMIR OSMANAGIĆ- ONI neće odustati od svojih AGENDI ali postoji IZLAZ iz svega ovoga

Nulta Tačka/ZeroHedge