Sve vesti Svet

OVA DRŽAVA REGRUTUJE NEVAKCINISANE POLICAJCE IZ ČIKAGA

Pisao Elena Vuk

Američka država Indijana pokušava da regrutuje nevakcinisane policajce iz grada Čikaga, koji se bore protiv svog grada oko donešene obavezne vakcinacije protiv korona virusa.

„Hej policajci Čikaga, zapošljavamo! Nema obavezne vakcinacije”, objavio je u sredu zvaničnik državne policije Indijane.

Senator iz Indijane Mike Braun takođe se pridružio pozivima kao i većina republikanaca koji se protive obaveznoj vakcinaciji protiv covid-a širom zemlje.

“Moja kancelarija je spremna pomoći u povezivanju policajaca iz Čikaga sa policijskom upravom u Indijani koja sada zapošljava i nema nikakve obaveze donešene što se odnose na vakcinu protiv covid-a”, napisao je Braun na Twitter-u u utorak. “Dobro došli u Indijanu!”

Najmanje 21 policajac iz Čikaga dobio je status “neplaćenog odsustva” zbog nepoštovanja gradske obaveze, koja zahteva od svih zaposlenih u gradskim upravama da moraju biti vakcinisani protiv covid-a, bez izuzeća.

Nadzornik policije Čikaga David Brown rekao je da je 82 posto službenika navelo da su potpuno vakcinisani, ostavljajući 4.000 službenika koji nisu podneli svoj status vakcinacije.

Bratski red policije Čikaga bori se protiv donešene obaveze koja se tiče vakcine protiv covid-a i savetuje policajcima da ne pristaju na ovu obavezu.

Senator Braun je prethodno osudio ovu obavezu koja primorava sve zaposlene u državnim službama da prime vakcine protiv covid-a, izjavivši da se prema policajcima mora odnositi sa više poštovanja.

“Naša policija radi najteži posao na svetu i zaslužuje poštovanje, ne da gubi platu niti da dobija otkaz zbog odbijanja da se povinuje smešnoj obavezi koja se tiče vakcine protiv covid-a “, izjavio je Senator Braun u izjavi za Fox News.

Nulta Tačka/TheHill