Sve vesti Svet

,,OVO JE NAŠ ŽIVOT OD SADA” ŠEF IZRAELSKOG KRIZNOG ŠTABA UPOZORAVA LJUDE DA SE PRIPREME ZA ,,ČETVRTU DOZU” VAKCINE PROTIV COVID-a 19

Sa više od 2,5 miliona Izraelaca koji su već vakcinisani sa tri doze vakcina protiv Covid-a 19, vodeći stručnjak u borbi protiv virusa u Izraelu, Salman Zarka rekao je da već moraju da počnu pripreme za četvrtu dozu zbog rastućih varijanti virusa.

Za vakcinisane će biti potrebna još jedna serija vakcinacije kako bi bili u toku sa varijantama koronavirusa, rekao je Zarka, šef posebne radne grupe uspostavljene za koordinaciju izraelske borbe protiv COVID-a 19, u intervjuu za javni radio Kan.

Uprkos tome što je dve trećine izraelaca već primilo dve vakcine, zdravstveni stručnjaci očekuju da će širenje Delta varijante nastaviti da donosi povćenje broja obolelih i hospitalizacija u mesecima koji slede.

,,Ovo je naš život od sada, u talasima”, dodao je Zarka.

Zdravstveni zvaničnik je ranije izjavio da bi se možda morale uzeti vakcine za pojačavanje vakcina ,,jednom godišnje ili dva puta u toku jedne godine”.

Izrael je bio među prvim zemljama koje su ponudile treću dozu vakcine, koju je već primilio preko 2,5 miliona ljudi. ,,Zelena propusnica” koja se izdaje vakcinisanim građanima- uz koju je omogućen pristup restoranima i barovima ističe šest meseci nakon što je pojedincu data druga ili treća doza, što dovodi do toga da je realno da će Izraelci imati i četvrtu i petu ali i šestu dozu.

NultaTačka/RT