Sve vesti Svet

OVO JE VELIKO! INSTITUT ROBERT KOH – 95,58% OBOLELIH OD OMIKRONA U NEMAČKOJ SU REVAKCINISANI

OVO JE VELIKO! INSTITUT ROBERT KOH - 95,58% OBOLELIH OD OMIKRONA U NEMAČKOJ SU REVAKCINISANI

Izveštaj Instituta Robert Koh, koji je danas objavljen, navodi da je 95,58% slučajeva Omikron u Nemačkoj kod potpuno vakcinisanih (28% njih je primilo “buster”), a 4,42% je nevakcinisano.

U novom RKI nedeljnom izveštaju nedostaje uobičajeni tabelarni pregled efikasnosti vakcinacije. Sledeće informacije o statusu vakcinacije dostupne su za 4206 od ukupno Omikron slučajeva:

– 4020, dakle 95,58% potpuno vakcinisano (1137 sa busterom)
– 186 nevakcinisanih (4,42%)

Što se tiče težine bolesti: „Informacije o simptomima date su za 6.788 slučajeva, uglavnom nisu prijavljeni ili su blagi simptomi. Hospitalizovana su 124 pacijenta, četiri osobe su umrle”.

Izvor možete videti ovde.

Takođe važno: Nedeljni izveštaj je ovoga puta skraćen, RKI daje ovo objašnjenje na prvoj strani.

Nemaju sve medicinske prakse i laboratorije kontinuirano podatke tokom praznika. Ovo dovodi do manjeg broja dokaza koji će biti prijavljeni o patogenu nadležnim zdravstvenim vlastima.

S druge strane, moguće je da svi zdravstveni organi i nadležni državni organi ne prenose svaki dan RKI. To može značiti da je opis epidemiološke situacije u ovom periodu manje potpun; nedeljni izveštaj se stoga danas objavljuje u skraćenoj verziji.
Ipak, zagarantovana je opšta ocena opšte epidemiološke situacije.

Još jedna važna napomena (takođe zato što me podaci o statusu vakcinacije iskreno šokiraju): Koliko je Omikron rasprostranjen, nejasno je s obzirom na mizerno prikupljanje podataka u Nemačkoj. Kao rezultat toga, procentualna distribucija vakcinisanih/nevakcinisanih može biti neprecizna.

I još jedno pitanje koje sa zadovoljstvom prenosim: Kakvu ulogu igra različit broj testova u obe grupe (vakcinisane/nevakcinisane)? Nevakcinisani ljudi su trenutno isključeni iz skoro svih društvenih aktivnosti – ergo manje testova? Takođe važno za klasifikaciju.

MARIO ZNA i SAŠA RADULOVIĆ- Sledi ekonomska kriza, deo njihovog plana- Mediji ćute o referendumu

Nulta Tačka/Tim Rohn