Srbija Sve vesti

Ovo još niste videli! Mediji u Srbiji prevazišli sami sebe: Pacijentu u Nišu odsekli deo penisa zbog korone

Ovo još niste videli! Mediji u Srbiji prevazišli sami sebe: Pacijentu u Nišu odsekli deo penisa zbog korone

Ukoliko ste mislili da srpski mediji zajedno sa domaćim “stručnjacima” mogu da padnu niže nakon dve godine terorisanja građana i širenja panike, bili ste u pravu jer se upravo to i desilo.

Naime, portal Kurir, preneo je razgovor sa dva “stručnjaka” u tekstu koji je verovali ili ne poneo naslov: UŽAS- PACIJENTU U NIŠU ODSEKLI DEO PENISA ZBOG KORONE Muškarci imali višečasovne erekcije! Doktori: Evo šta kovid uradi polnom organu

Kako Kurir započinje slobodno možemo reći ludački tekst: Dugotrajna, produžena, nenormalna erekcija iliti medicinski prijapizam, moguća je i izuzetno retka posledica kovida zbog koje čak može biti amputiran deo penisa, što je nedavno bio slučaj u Nišu.

Dalje je koordinator kovid intezivne nege iz UKC Niš prokomentarisao:

– Imali smo nekoliko pacijenata s prijapizmom za ove dve godine pandemije, dakle jako, jako je to retko, ali ipak postoji. Još na samom početku bio je jedan muškarac u starom kliničkom centru, gde smo najpre zbrinjavali kovid pacijente, a pre nekoliko nedelja imali smo čoveka od bezmalo 60 godina koji je imao erekciju skoro 24 sata. Kako mu je zbog toga erodirao glanc, morao je da bude amputiran taj deo penisa da bi bio spasen polni organ -rekao je za Kurir, Goran Milošević.

On je dalje naveo da ipak ne može sa sigurnošću da tvrdi da je korona izazvala prijapizam kod tih pacijenata, ali je sigurno da su svi oni bili kovid pozitivni.

– Kovid, kao što je mnogo puta viđeno, može da izazove tromboze (krvne ugruške) u raznoraznim organima i tkivima. U ovim slučajevima došlo je do tromboze krvnih sudova koji ishranjuju polni organ. A zbog onemogućene cirkulacije kroz muški polni organ dolazi do te dugotrajne erektilnosti, koja može da traje više sati i dana, što zapravo dovodi do erozije samog tkiva penisa. Deo koji je erodiran mora da se hirurški ukloni da bi pacijentu bio spasen polni organ, a ako se to ne učini, može doći do gangrene i komplikacija opšteg stanja – dodao je dr Milošević

U nastavku teksta koji je možda i jedan od poslednjih trzaja medija koji poslednjih 2 godine žive od ovakvih tekstova koji služe da uznemire javnost ovaj slučaj prokomentarisao je i urolog dr. Aleksandar Milošević koji je naveo da još uvek nema obimnih istraživanja i statistike koje bi ovakve slučajeve povezale sa kovidom.

– Prijapizam je po definiciji trajno ukrućenje penisa duže od šest sati, a u kovidu je prouzrokovan venskim trombozama, kada dolazi do zapušenja, najčešće u maloj karlici, gde su veliki krvni sudovi, ili do zgrušavanja krvi i zapušenja manjih krvnih sudova u penisu. Usled toga nastaje produžena erekcija, pa se najčešće mora uraditi parcijalna amputacija penisa. To kod kovid pacijenta ne može prouzrokovati smrt, ali je verovatno pokazatelj da tromboza ima i na drugim mestima, moguće u plućima i srcu, a one mogu biti smrtonosne – kaže za Kurir prof. Milošević i dodaje:

– Imao sam nekoliko kovid slučajeva sa nečim što je išlo ka prijapizmu, bile su to bolne erekcije, poluerekcije, za šta je bilo krivo zgrušavanje krvi. To sam rešavao antikoagulantnom terapijom, pa nije bila neophodna amputacija.

LUDILO SE NASTAVLJA KROZ PODNASLOV U KURIRU “KOVID SMANJUJE PENIS”

Da kovid smanjuje dužinu penisa, već je govorio prof. Milošević:

– Kovid utiče na polne ćelije, hormone i organe, ali i na smanjen libido, koji dovodi do nepotpune erekcije, pa je samim tim i polni organ muškaraca manji. Penis se smanjuje kod ljudi koji, nažalost, najčešće preminu od kovida, jer bolest izazove duboku trombozu perifernih krvnih sudova.

Američki žurnal urgentne medicine objavio je minule godine studiju u kojoj pominju slučajeve dvojice kovid pacijenata starijih od 60 godina koji su imali višečasovnu erekciju. Muškarcu iz SAD višak krvi iz penisa uklonili su špricem, dok su pacijentu u Francuskoj, koji je imao ugrušak u sitnim krvnim sudovima penisa, problem uspeli da saniraju antikoagulantima.

Da, o ovome pišu mejnstrim mediji u Srbiji.

NultaTačka