Srbija Sve vesti

“MAKNI SE OD BRAJANAAA”! EKOLOŠKI AKTIVISTI JUČE U NOVOM SADU NISU PREBILI “NAPREDNJAKA, PROVOKATORA” VEĆ SVOG SABORCA!

Protest koji je juče održan u Novom Sadu obeležio je incident kod Mosta slobode. U jednom trenutku došlo je do sukoba između provokatora iz redova Srpske napredne stranke i okupljenih demonstranata.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen, najdeblji kraj izvukao je momak sa kačketom za kojeg se pretpostavljalo da je član grupe batinaša koji su se pojavili na protestu u nameri da izazove incidente.

Međutim, istina je potpuno drugačija.

Mladić koji je dobio batine je Ivan Jularić iz Temerina, ekološki aktivista. Godinama se aktivno zalaže i bori za izmeštanje farme svinja “Temerin agrar” koja punu deceniju zagađuje životnu sredinu i narušava zdravlje ljudi opštine Temerin.

Kako su naveli na Facebook stranici “Čuvari Vatre”: “Večaras smo objavili na našoj stranici snimak sukoba u Novom Sadu. Očajno žedni osvete i pravde… Međutim, upravo na našoj fb-grupi Aktivizam, u komentaru se oglasio momak koga masa prebija na snimku. Kroz dalju komunikaciju koja se nastavila, ispostavlja se da je on učesnik blokade u Novom Sadu i ekološki aktivista. Neko je u onoj gužvi ukazao na njega i usledio je linč.”

Nemanja Obradović ispred “Ekološke Inicijative Temerin”, čiji je član i Ivan Jularić, za rekao je za portal “Luftika”: – Sve se brzo desilo. Mi nismo ispratili prvu grupu huligana koja je napala masu. Bili smo skroz na drugom kraju. Čuli smo da je dole neko komešanje i otišli smo tamo. Ja sam upalio lajv na EIT (Ekološka Inicijativa Temerin). Tada su nas gađali kamenicama, ispred Policijske uprave kod mosta. I mi smo krenuli za njima. Bilo je mnogo ljudi. Masa se pomešala a neko je pokazao prstom na Ivana i rekao da je on taj. Tada je masa krenula na njega. Jedva smo objasnili ljudima da je on dečko sa nama. Miran Pogačar je stao iznad Ivana koji je bio na podu, što se vidi i na snimku. I tu se masa zaustavila. Ivana smo odvezli u Urgentni centar a posle toga je dao izjavu u policiji. On je sada dobro, malo je ugruvan ali srećom nisu u pitanju teže povrede – opisao je Nemanja šta se dogodilo.

Treba naglasiti da nije sve bilo tako mračno i zagađeno u Novom Sadu, već pomalo i komično.

Naime, još jedna aktivistkinja postala je viralni hit na društvenim mrežama dok je pokušavala od ekologa iz druge grupe da odbrani svog prijatelja, jednog od vođa Antifa NS i organizatora protesta u Novom Sadu, Brajana Brkovića koji se istakao tako što je uništavao crteže Srpskih zastava.

Nakon što je bio sniman i provociran od strane trećeg “drugosrbijanca”, dotična, Marija Srdić usplahireno je pokušala da odbrani Brajana te postala pravi hit na mrežama. U ostalom, pogledajte i sami i recite nam šta mislite.

 

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA!