Sve vesti Svet

Ovo sigurno nećete obuti! Proizvođač automobila McLaren ulazi u modnu industriju sa patikama od 450 dolara

Ovo sigurno nećete obuti! Proizvođač automobila McLaren ulazi u modnu industriju sa patikama od 450 dolara

Britanski proizvođač superautomobila i tim Formule 1, Meklaren grupa, ulazi u proizvodnju patika kako bi obezbedila dodatne prihode nakon što je pretrpela finansijska previranja tokom pandemije korona virusa.

Meklarenove nove patike za trčanje, nazvane “HySpeed”, konstruisane su sa elementima dizajna iz njihovih superautomobila kao što su karbonska vlakna i jastučići natopljeni azotom, navodi Blumberg.

HySpeed će se prodavati pod brendom Athletic Propulsion Labs (APL) za neverovatnih 450 dolara i nudiće se u APL-ovoj prodavnici u Los Anđelesu i kod raznih drugih vrhunskih prodavaca na mreži.

HySpeed je najnoviji potez Meklarena u modnoj industriji da bi razvio nove tokove prihoda nakon restrukturiranja 2020. godine, koje je uključivalo otpuštanje 25% njegove radne snage i, u skorije vreme, dobijanje finansijske injekcije jer su se poteškoće u sferi finansija nagomilale.

TRAMP: Moramo da skinemo okove GLOBALIZMA, rizikujemo Treći Sveski Rat zbog zlih ljudi iz Vašingtona

Izvršni direktor McLaren Racing-a Zak Brown je nedavno jasno stavio do znanja da je kompanija sada finansijski stabilna.

Atletske cipele APL-a bile su omiljene među slavnim ličnostima, uključujući Kloe Kardašian, Lejdi Gagu i Krisi Tejgen, što bi moglo dovesti patike u centar pažnje putem društvenih mreža.

APL, McLaren Team Up to Create a Supercar-Inspired Running Shoe

„Imamo mnogo planiranih stvari u budućnosti sa njima“, rekao je suosnivač APL-a Rajan Goldston. „Ovo je ostvarenje sna za nas”.

I eto, Meklaren postaje modni brend…

Nulta Tačka/ZeroHedge