Sve vesti Svet

Ovo su zemlje koje su sprovele kovid fašizam

Zemlje koje su uvele obaveznu vakcinaciju protiv Covid-a
Pisao Elena Vuk

Neke evropske zemlje su nedavno krenule da uvode sumanute obaveze koje se tiču vakcina protiv covid-a, ali kako Statista navodi, takve obaveze koje se tiču vakcinacije postoje i u Južnoj Americi i Aziji.

Novi austrijski zakon koji obavezuje sve odrasle osobe na vakcinaciju protiv koronavirusa stupio je na snagu prošle nedelje usred kontroverzi, dok susedna Nemačka razmišlja o sličnom potezu. Dok su Italija, Grčka i Češka u međuvremenu odlučile za obavezne vakcine među rizičnim starosnim grupama. Oni su definisani kao oni stariji od 60 godina u Grčkoj i Češkoj Republici i oni stariji od 50 godina u Italiji.

Obavezna vakcinacije protiv Covid-19 postoji i za sve odrasle osobe u Tadžikistanu, Turkmenistanu i Vatikanu, koji su prve zemlje koje su uvele ovaj vid podele. Kasnije su usledile Indonezija i Mikronezija, kao i Ekvador, koji nalaže vakcinaciju protiv koronavirusa za sve starije od pet godina. U Kostariki ispunjavaju uslove maloletnici za koje su vakcine protiv koronavirusa obavezne.

U ostalim državama postoje obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike ili neke druge profesije koje zahtevaju visok nivo kontakta s ljudima. Neke zemlje se takođe odlučuju da ne izdaju obaveze, već donose stroge propise koji se odnose na nevakcinisane pojedince koji predstavljaju de facto obaveznu vakcinu protiv covid-a.

Nulta Tačka/Statista