Srbija Sve vesti

OVOG ČOVEKA DOBRO UPAMTITE! DR IVO UDOVIČIĆ: ,,NEVAKCINISANI MOGU IZNENADA DA UMRU I ŠEST MESECI POSLE KOVIDA”

Kao deo svakodnevne manipulacije javnim mnjenjem danas je na scenu istupio dr Ivo Udovučić koji je ovog puta prešao granicu panike izjavivši da je vakcina poput panirnog prsluka te da najmlađi pacijenti imaju 14 godina ali je svakako zablistao rekavši da nevakcinisani građani mogu tek tako da umru iznenada.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

– Mladi nevakcinisani koji prebole koronu s blažim oblikom ne smeju biti sigurni da u postkovid periodu neće imati neke od ozbiljnijih komplikacija. Virus definitivno ostavlja trajne posledice, posebno na krvnim sudovima, a ne postoji dijagnostika koja može da vidi sva oštećenja. I to će im sigurno promeniti kvalitet života, a otuda i iznenadne smrti kod pacijenta koji su, recimo, preboleli koronu u poslednjih šest meseci ili godinu dana, kaže anesteziolog, pukovnik doc. dr Ivo Udovičić, komandant kovid bolnice “Karaburma”.

Dr Udovičić objašnjava da je vakcina protiv korona virusa kao pancir u vojsci.

– Kad ste na frontu, pancir će vas sigurno zaštititi i od metka i od gelera. (sem ako vas ne pogodi u glavu ili leđa) I ako idete na metak, bolje da idete s pancirom. A ako idete na virus, bolje da idete sa antitelima koja će vakcina stvoriti. Jer nikad ne znate kako možete proći i s koronom i u postkovidu – objašnjava komandant kovid bolnice.

SRBIJA: DO NEDAVNO OVO JE BILA ,,TEORIJA ZAVERE” A SADA JE REALNOST! USVAJANJE NOVOG NACRTA ZAKONA O POLICIJI UKLJUČUJE POKRETANJE HUAWEI KAMERA ZA OČITAVANJE VAŠIH LICA

Prema njegovim rečima, jedinica intenzivne nege u bolnici “Karaburma” je maksimalno popunjena, piše “Kurir”. Poslednjih dana u bolnicu dolaze ljudi sa izuzetno teškom kliničkom slikom, znatno težom nego u dosadašnjim talasima.

– Oni imaju izrazitu hipoksemiju, tj. manjak kiseonika. Praktično odmah s vrata zahtevaju visoke protoke kiseonika. Visoki protoci kiseonika podrazumevaju između 10 i 15 litara kiseonika, a sve više od 15 litara moramo da premestimo u poluintenzivnu i intenzivnu i oni zahtevaju ili “haj flou”, ili neki od neinvazivnih oblika ventilacije. Takvih je trenutno oko 20, a kako nemamo 20 kreveta u intenzivnoj, smeštamo ih blizu intenzivne i onda gledamo ko je najlakši u intenzivnoj da ga izmestimo. Ti pacijenti imaju obostrane pneumonije s teškim oštećenjem pluća – kaže dr Udovičić.

Najmlađi pacijenti imaju 14 godina

U kovid bolnici “Karaburma” leže dva pacijenta od 14 godina, koji nisu vakcinisani. Dr Udovičić kaže da je za vakcinaciju dece starije od 12 godina, jer “oni i mlađa populacija predstavljaju glavni izvor gde virus nesmetano cirkuliše i mutira”. I oni, kaže lekar, mogu imati posledice od virusa iako imaju blagu kliničku formu.

Podseća da je teška klinička slika podrazumeva da je ova bolest sistemska.

– Ne samo da virus napada pluća već i generalno sve organe i mnogi od pacijenata će, nažalost, imati velike posledice. Bolest napada i srce, bubrege, centralni nervni sistem i sve vitalne organe. Ostaviće trajne posledice kod jednog broja pacijenata, koje će se odraziti i na njihovu radnu aktivnost i na njihov kvalitet života i, nažalost, kod nekih i na dužinu života.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

O uredniku

Mario Bojić