Sve vesti Svet

PAKAO NA ZEMLJI! U JUŽNOJ AFRICI ZA TRI MESECA REGISTROVANO OKO 10.000 SILOVANJA I 6.100 UBISTAVA

Njima rat ne treba. Ova zemlja je utočište kriminala.

Aktivisti BLM-a koji žele da naprave stvarnu promenu u svetu, možda žele da skrenu pažnju na Čikago ili – još bolje – na Republiku Južnu Afriku, gde je prijavljeno skoro 10.000 slučajeva silovanja i više od 6.100 ubistava između jula i septembra ove godine, prema zvaničnim podacima objavljenim u petak.

Broj slučajeva silovanja iznosio je 9.556 – povećanje od 634, ili 7,1%, u odnosu na treći kvartal 2020. – dok su ubistva porasla za 1.056, ili 20,7%, na 6.163, pokazala je najnovija statistika u zemlji.

Takođe je bilo 72.762 slučaja napada u Južnoafričkoj Republici u trećem kvartalu 2021. godine, navodi Anadolu.

„Ovi podaci ponovo dokazuju da je Republika Južna Afrika veoma nasilna zemlja“, rekao je ministar policije Bheki Cele na brifingu za novinare, ukazujući na očiglednu pojavu u društvu. Povećane brojke silovanja nazvao je „duboko uznemirujućim“ i „sramotom“.

„Većina žrtava silovanja su žene i one su najugroženije u našem društvu. Uzorak od 6.144 slučaja silovanja otkrio je da se 3.951 dogodilo u kući žrtve ili silovatelja“, rekao je on.

Što se tiče porasta nasilja, Cele je rekao da su glavni faktor bili nemiri u julu nakon što je bivši predsednik Džejkob Zuma zatvoren. Zumino zatvaranje izazvalo je masovne nerede i pljačku u provincijama Kvazulu-Natal i Gauteng, koje su odnele više od 200 života.

Najnoviji podaci o kriminalu pokazuju da je Kvazulu-Natal imao najveći broj ubistava – 1.744 – između jula i septembra, što je povećanje od 536 u odnosu na isti period prošle godine.

Brojka je bila 229 za Gauteng, koji je dom najvećeg grada Južnoafričke Republike Johanesburga i glavnog grada Pretorije.

NAJNOVIJE INFORMACIJE, NA KLIK OD VAS! PRATITE ZVANIČNI TELEGRAM KANAL REDAKCIJE NULTA TAČKA

NultaTačka/ZeroHedge